12/04/2022

Judecătorii rădăuțeni l-au condamnat pentru viol pe un tată care și-a lăsat fiica însărcinată

Scris de Florin Paiu


Judecătoria Rădăuți a dat sentința într-un caz foarte delicat de viol. Un bărbat arestat de la finele lunii noiembrie a anului trecut sub acuzația că și-a violat fiica în vârstă de 14 ani, faptă descoperită când minora era însărcinată în 22 de săptămâni, a fost condamnat la 10 de ani de închisoare. Judecătoria Rădăuți i-a menținut arestul preventiv inculpatului, Radu Mihai A., până la o sentință finală.
La finele lunii noiembrie a anului trecut Poliția Rădăuți a avut o informație cu privire la faptul că o minoră în vârstă de 14 ani este însărcinată iar agresorul sexual estet tatăl ei.
Minora a fost consultată de un psiholog, mărturisind că tatăl ei este cel care a întreținut relații sexuale cu ea, cu forța, în repetate rânduri. Fata a mărturisit de mai multe episoade de agresiune sexuală, pe parcursul anilor 2020 și 2021.
Minora avea o sarcină în 22 de săptămâni la data când a fost descoperită grozăvia și a fost preluată în regim de urgență de Direcția de Protecție a Copilului Suceava.
După ce s-au făcut audieri și s-au adunat probe, polițiștii rădăuțeni și procurorul de caz au concluzionat că sesizarea se confirmă iar tatăl trebuie pus sub acuzare pentru viol.
În familie mai sunt crescuți trei copii, toți minori.
Tatăl arestat nu a recunoscut acuzațiile și a rămas pe aceeași poziție. El a fost condamnat fără acord de recunoaștere a vinovăției.
Bărbatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

Florin Paiu