24/05/2021

Judecătorii rădăuțeni au constatat împăcarea între un violator și o bătrână de 74 de ani

Scris de Florin Paiu


Judecătoria Rădăuți a soluționat un dosar de viol de la al doilea termen, constatând că între autor și victimă a fost încheiat un acord de mediere, la un Birou de mediator. Victima are 74 de ani și a acceptat să se împace cu agresorul, un vecin în vârstă de 58 de ani. În cazul infracțiunii de viol, Codul Penal permite împăcarea, astfel că polițiștii judiciariști care au lucrat la acest caz nu au cum să mai continue ancheta.

Faptele s-au petrecut în luna martie a acestui an.

Într-o zi de sâmbătă, în jurul prânzului, polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin 112 de către o femeie în vârstă de 74 de ani, din satul Zamostea, care a cerut ajutor, relatând că un consătean a vrut să o violeze.

Echipa operativă deplasată la fața locului a constatat că bătrâna locuiește singură, iar în jurul orei 11.30 în casă a intrat consăteanul Mihai V. care, profitând de starea de vulnerabilitate a femeii, a încercat să întrețină relații sexuale cu aceasta. Bătrâna s-a opus, l-a împins, fiind agresată sexual. Bărbatul a renunțat la un moment dat și a fugit.
Suspectul, în vârstă de 58 de ani, a fost ulterior identificat de polițiști și prezentat în fața procurorului de serviciu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea audierii. Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de viol și violare de domiciliu și a fost trimis în judecată pentru aceste două infracțiuni, în stare de arest preventiv.

Florin Paiu