10/03/2024

Incendiu puternic, la o construcție cu garaje și atelier de cizmărie, la Voitinel

Scris de Florin Paiu


Vineri 8 martie, în jurul orei 13.00, s-a dat alarma de incendiu din comuna Voitinel.

Acoperișul unei construcții corp comun care cuprindea garaje pentru mai multe mașini dar și un atelier de cizmărie a luat foc și s-a extins în scurt timp.

Alarma a fost majoră, focul manifestându-se pe aproximativ 200 de mp.

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) din localitățile Voitinel, Bilca, Gălănești și Horodnic de Sus, au intervenit la fața locului cu nu mai puțin de 7 autospeciale cu apă.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul comun al unor construcții anexe, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Focul a fost localizat și lichidat la nivelul anexei de unde pornise din fericire fără a fi afectată casa proprietarului.

Pompierii militari transmit că au ars acoperișul construcției corp comun, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, atelierul și bucătăria de vară corp comun, confecționate din asterială din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 200mp, utilaje de prelucrare încălțăminte, dar și alte bunuri depozitate în acestea.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect.

În urma incendiului au fost salvate casa de locuit, interiorul bucătăriei de vară, două automobile, unul marca Mercedes-Benz, model Sprinter și unul marca Audi, model Q5, ce se aflau parcate în garajele imobilului.

Florin Paiu