22/12/2021

Incendiu puternic la Cantonul Silvic Voitinel

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 4.00 dimineață, la Cantonul Silvic Voitinel.
Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Voitinel, Bilca și Gălănești, au intervenit cu cinci autospeciale. Focul s-a extins foarte repede, având în vedere și ora izbucnirii.
La sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcțiile anexe, majoritare din lemn, corp comun, cu pericol de propagare la clădirea cantonului silvic.
Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul-ajutor medical unei femei, în vârstă de 48 de ani, care a suferit arsuri minore la nivelul membrelor superioare. Femeia a încercat să salveze bunuri, păsări și animale.
Pompierii transmit că incendiul a distrus construcțiile anexe, pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, și un autoturism. Flăcările au degradat acoperișul cantonului pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați, dar și elemente de tâmplărie din lemn. În incendiu, au pierit șase oi, doi porci și 14 păsări de curte.
Așadar, foarte important, la clădirea care este sediul cantonului pagubele sunt minime.
„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic, generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile. Pompierii au salvat clădirea cantonului, cu bunurile aferente”, au transmis pompierii militari suceveni.
Miercuri dimineață pompierii încă interveneau pentru lichidarea focarelor ascunse și îndepărtarea elementelor de construcție afectate de foc.

Saptamanalul de Radauti