14/11/2021

Incendiu la casa unei familii cu șase copii, la Dornești

Scris de Florin Paiu


Un incendiu izbucnit de la coșul de fum deteriorat și aflat prea aproape de materiale inflamabile a distrus în parte o casă din Dornești.

Incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 13.30, însă, deși alarma s-a dat repede, de către capul familiei, focul a lăsat pagube mari în urmă. Familia care locuia în casă este formată din opt suflete, doi adulți și cei șase copii ai acestora. Focul în sobă a fost făcut de unul din copii. În timp ce se afla afară, în curte, tatăl a observat că din podul casei ieșea fum. La fața locului au intervenit pompierii de la Detașamentul Rădăuți, cu trei autospeciale cu apă. La sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei de locuit cu pericol de propagare întreaga locuință și la anexele gospodărești. Focul a distrus acoperișul casei și tavanul. Din păcate, fiind vorba de o intervenție cu multă apă s-au deteriorat pereții și bunurile din interior, pagubele fiind foarte mari.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei, provenite din coșul de fum deteriorat”, au transmis pompierii militari suceveni.

Florin Paiu