05/06/2024

Încă un biciclist accidentat mortal. Șoferul a fugit și a fost prins după 7 ore

Scris de Saptamanalul de Radauti


Săptămână neagră pentru bicicliști, un al doilea deces în rândul acestora în accident rutier înregistrându-se în comuna Mălini, la două zile după accidentul mortal dintre Rădăuți și Horodnic.

În noaptea de 4 spre 5 iunie, în jurul orei 1.15 din noapte, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat este întins pe partea carosabilă pe D.J. 209A din direcția de mers Mălini către Slatina, în satul Pîraie.

Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat decesul bărbatului.

Totodată, polițiștii au identificat urme de accident rutier și au stabilit că bărbatul de 24 ani, din Mălini, se deplasa în calitate de biciclist, fiind acroșat de către un autoturism care a părăsit locul faptei.

Imediat, au fost alertate toate echipajele în serviciu și a fost identificat abandonat un autoturism marca Skoda, în zona mănăstirii Slatina.

S-a stabilit că autoturismul aparține unei firme din satul Găinești, comuna Slatina, fiind demarate verificări pentru identificarea șoferului.

În urma activităților desfășurate, în jurul orei 07:45, a fost identificat suspectul, în vârstă de 41 ani, din satul Găinești, acesta fiind localizat în zona Siret.

Testat cu aparatul etilotest la aproximativ 7 ore de la accident acesta avea concentrația de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Ancheta continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

 

Saptamanalul de Radauti