14/09/2023

Fisuri și găuri pe podul de la Milișăuți

Scris de Florin Paiu


Podul rutier de la Milișăuți, cunoscut de ani de zile cu un grad ridicat de avariere, cauză din care a și fost inclus în programul de reparații capitale, prezintă noi fisuri și găuri în asfalt.

Conform Monitorul de Suceava, Primăria orașului Milișăuți s-a decis să sesizeze în scris situația către Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPP) Iași, în calitate de administrator de drum.

”Am constatat apariția unor fisuri destul de mari și măcinarea asfaltului din vecinătatea acelor fisuri, ceea ce poate duce la apariția unei situații de urgență determinată de circulația intensă de pe pod. Această stare pune în pericol siguranța participanților la trafic și crește riscul unor accidente grave.

Vă solicităm să interveniți cât se poate de repede pentru rezolvarea acestei situații care devine o situație de urgență”, se arată în adresa primarului din Milișăuți, Vasile Cărare, citată de Monitorul de Suceava.

Nici nu este de mirare că s-a ajuns aici (iar la iarnă, pe fondul precipitațiilor se poate ajunge chiar la o situație critică) în condițiile în care lucrările de reparare a podului sunt blocate de un an de zile.

Totul pentru că într-un an de zile DRDP Iași nu a reușit încă să găsească o soluție pentru amenajarea unui pod provizoriu din tuburi, pe care să se circule cât podul mare trebuie închis, desfăcut și întărit cu grinzile comandate și plătite deja de un an de zile de către firma Test Prima. 

În august 2023, s-a început amenajarea unui pod provizoriu dar acesta nu a fost finalizat pentru că s-au terminat tuburile contractate.

Florin Paiu