13/01/2022

Femeie din Vicovu de Sus, evacuată de la domiciliu pentru că și-ar fi agresat fostul soț

Scris de Florin Paiu


Caz de agresiune total atipic înregistrat de polițiștii de la Vicovu de Sus, care au emis un ordin de protecție în care victimă este un bărbat iar agresor fosta sa soție.
Miercuri, în jurul orei 20.00, Poliția Vicovu de Sus a fost sesizată prin 112 de un localnic care a anunțat că a fost lovit de fosta soție.
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cei doi sunt despărțiți dar locuiesc la domiciliu comun.
La fața locului a ajuns și o ambulanță, bărbatul fiind preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul municipal Rădăuți, cu diagnosticul de contuzie occipitală, produsă prin agresiune.
Așadar, agresiunea a putut fi confirmată destul de clar.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar pe baza răspunsurilor oferite de către partea vătămată, s-a constatat că în cauză există risc iminent, astfel că polițiștii au emis un ordin de protecție.
Prin acest ordin, femeii i s-a impus, pentru următoarele 5 zile, păstrarea unei distanțe minime de 50 de metri față de bărbat și față de imobil. Implicit, aceasta a trebui să părăsească domiciliul comun.
Polițiștii au deschis și un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie.
Bărbatul poate încerca să obțină un ordin de protecție pe termen mai lung, dacă va dori, însă doar prin intermediul instanței de judecată.

Florin Paiu