13/01/2022

1.000.000 Euro rămân în comunitate prin sponsorizările EGGER România

Scris de Unknown


Compania EGGER România, ca parte a comunității din Rădăuți și împrejurimi, a sprijinit proiecte cu impact local în valoare de 1.000.000 Euro. EGGER România a direcționat aceste fonduri spre sponsorizări, alegând astfel să contribuie la bunăstarea întregii comunități, îmbunătățirea serviciilor de sănătate, a condițiilor de învățare, sprijinirea familiilor aflate în dificultate, dar și încurajarea activității sportive.

Proiecte pentru întreaga comunitate

Pentru modernizarea clădirii administrative și a spațiului de lucru de la Garda de intervenție ISU din Rădăuți au fost alocați 256.000 Euro. Astfel, 100 pompieri își vor desfășura activitatea de birou și se vor odihni într-un spațiu modernizat, fiind astfel mai pregătiți să intervină în cazul unor incidente nefericite.

Primul loc de joacă din Dornești deschis în aprilie 2021

Alți 50.000 Euro au fost destinați amenajării spațiului verde de pe strada Bogdan Vodă din Rădăuți. De transformarea zonei centrale din Rădăuți vor beneficia toți cei care se vor plimba sau vor participa la activitățile ce vor fi organizate în zona pietonală.

Din aprilie 2021 elevii de la Școala Gimnazială nr.1 și preșcolarii de la Grădinița Dornești, cât și copiii din întreaga comunitate, se bucură de primul loc de joacă din Dornești, amenajat cu sprijinul companiei EGGER.

”EGGER adoptă o școală” – Școala ”Bogdan Vodă” Rădăuți

Condiții cât mai bune de învățare pentru toți copiii reprezintă un deziderat permanent pentru noi. În 2021 am demarat primul proiect dintr-o serie cu impact major asupra mediului în care copiii noștri sunt educați: ”EGGER adoptă o școală”.

Primii beneficiari ai proiectului, prin care vom crea un mediu modern de învățare, sunt cei peste 570 de copii de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, unii dintre ei copiii angajaților noștri. Modernizarea a început deja, cu pardoseală EGGER pentru 10 clase, table magnetice pentru 12 clase, și va continua cu mobilier școlar nou pentru toate clasele, realizat cu PAL EGGER, renovarea spațiilor comune (holuri și scări) și, la final, amenajarea unui spațiu verde cu rol educativ și de relaxare.

Spațiul de joacă de la Grădinița ”Micul Prinț” Rădăuți, amenajat cu fonduri și voluntari EGGER

Din noiembrie 2021 și cei 200 de copiii de la grădinița ”Micul prinț” din Rădăuți se joacă într-un spațiu exterior amenajat cu fondurile și cu sprijinul voluntarilor EGGER.

În clase modernizate și cu echipamente noi învață și o parte dintre elevii de la școlile ”Mihai Eminescu”, ”Dimitrie Cantemir”, colegiile ”Andronic Motrescu” și ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, dar și de la școlile din Satu Mare, Țibeni și Siret și liceul ”Petru Mușat” din Siret.

Centrul de informare și documentare de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava

În top trei proiecte din educație sprijinite de EGGER în 2021 se află și Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava. În septembrie 2021 a fost inaugurat Centrul de informare și documentare, un spațiu modern, cu mobilier și tehnică de calcul de ultimă generație, amenajat și cu sprijinul EGGER în valoare de 60.000 Euro. La el vor avea acces cei peste 700 elevi și profesorii ai colegiului.

EGGER este o companie cu viziune pe termen lung și înțelege că programarea și robotica sunt cursurile viitorului. Pentru elevii de gimnaziu din Rădăuți am sponsorizat dotarea cu calculatoare la Cercul de informatică de la Clubul Copiilor și laboratorul de informatică de la școala ”Mihai Eminescu”. După ce am dotat Cluburile de robotică cu echipamente în valoare de 5.000 Euro, zeci de liceeni de la Colegiile Naționale ”Petru Rareș” și ”Ștefan cel Mare” din Suceava vor dobândi abilități care să-i ajute să facă față unui viitor smart, în care tehnologia va domina.

Clubul de robotică de la Colegiul Național ”Petru Rareș”

Pentru liceenii care vor continua studiile universitare în domeniu, Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava îi așteaptă să studieze echipamentele industriale sau pe echipamentele de calcul donate de EGGER, în valoare de peste 41.000 Euro.

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava a primit sprijin din partea noastră și pentru dotarea laboratorului de biometrie forestieră de la Facultatea de Silvicultură cu un echipament unic în cercetarea silvică din România, dar și pentru organizarea unui simpozion de către Facultatea de Istorie și Geografie.

Elevii de la Liceul tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea învață de anul trecut meseriile de tehnician în industria textilă și  tâmplar în atelierele de textile-croitorie și prelucrarea lemnului dotate cu echipamente în valoare de 6.000Euro, sponsorizate de EGGER.

Sprijinim accesul la sănătate prin parteneri de încredere

Seria nefericită de incendii în spitale, cauzate de concentrația prea mare de oxigen din saloane, ne-a atras atenția și am căutat o soluție pentru a evita pe viitor astfel de incidente. În parteneriat cu Crucea Roșie Suceava, am decis să achiziționăm senzori de oxigen în valoare de 15.000 Euro pentru dotarea spitalelor din Rădăuți și Fălticeni, senzori capabili să detecteze și să alerteze cu privire la nivelul ridicat de oxigen din saloane.

Alături de Crucea Roșie Suceava în 2021 am ajutat opt cazuri medicale, iar pentru proiectele din 2022 vizând sănătatea am oferit partenerului nostru sprijin în valoare de 185.000 Euro.

Asociația pentru Intervenție în Autism Suceava (AIAS) ajunge în Rădăuți pentru a oferi sprijin familiilor cu copii cu tulburări de dezvoltare/TSA prin programul ImPACT, finanțat de EGGER. Astfel, în prima etapă, 20 de familii cu copii suferind de TSA vor învăța strategii pe care le pot folosi pentru a-și ajuta copilul să dezvolte abilități sociale, de comunicare, imitație și joacă în timpul rutinelor și activităților zilnice.

Șapte familii și peste 100 de copii, tineri sau vârstnici în dificultate au primit sprijinul nostru

În 2021 am continuat să sprijinim cauzele sociale din comunitatea noastră. În Rădăuți am sprijinit casa de tip familial ”Universul Copiilor” și am asigurat chiria pe un an pentru o familie cu cinci copii.

Trei dintre familiile din Dornești ale căror case au ars în 2021 au primit sprijin de 30.000 Euro pentru refacerea locuințelor. Am oferit materiale de construcții pentru alte trei familii din județul Suceava aflate în aceeași situație, dar și pentru renovarea Centrului de recuperare din Pojorâta și a centrului din Suceava al Asociației Euroactiv.  

La competițiile sportive susținute de EGGER au participat peste 300 de persoane, dintre care aproape 100 de copii

În cadrul EGGER, acordăm o importanță deosebită activității sportive și susținem practicarea sportului, atât în rândul angajaților, cât și în rândul comunității din care facem parte. În 2021 am sponsorizat competiția de alergare montană Bucovina Ultra Rocks (30-31 iulie 2021), mai precis cursa Lady’s Rock powered by EGGER, la care au participat 165 de alergători.

În Rădăuți am sprijinit organizarea a trei turnee de tenis pentru copii, un turneu de padbol și participarea unor tineri sportivi rădăuțeni la finala Campionatului de lupte pe plajă.

EGGER în România

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are peste 850 de angajați. În Rădăuți, sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 milioane Euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Unknown