21/02/2024

Dosar penal și 24 de ore de arest pentru un bărbat care a ucis un câine cu o țapină

Scris de Florin Paiu


Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din satul Nisipitu, comuna Ulma, a ajuns în arest, reținut pentru 24 de ore, și este cercetat în continuare pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” după ce a ucis cu intenție și cu multă cruzime un câine Husky.

Bărbatul avea un câine cu caracteristici ale rasei Husky iar în luna decembrie a anului trecut a fost observat în timp ce lovea cu putere câinele cu un obiect contondent, o țapină, cu care a și ucis animalul.

Individul a băgat apoi câinele într-un sac și l-a aruncat în spatele locuinței.

A fost văzut de un martor iar ulterior poliția a identificat cadavrul câinelui ucis cu multă cruzime.

Ancheta a continuat față de bărbatul din Nisipitu cunoscut polițiștilor și cu alte antecedente.

Luni, 19 februarie, în continuarea cercetărilor, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus măsura reținerii față de individ pentru o perioadă de 24 de ore,  acesta fiind introdus în arest.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor continuă ancheta sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În ultima perioadă, mai mulți indivizi care au comis acte extreme de cruzime față de animale au fost trimiși în judecată, primind în general pedepse cu suspendare. Cei care aveau ”cozi” legate și de alte fapte au fost condamnați și la pedepse cu executare.

Florin Paiu