01/09/2021

Doi tineri s-au ciocnit cu mașinile pe o stradă din Rădăuți

Scris de Florin Paiu


Doi tineri șoferi au fost implicați într-un accident petrecut în după-amiaza zilei de marți, 31 august, pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuți.
Din cercetările polițiștilor rădăuțeni rezultă că, în jurul orei 17.20, în timp ce conducea autoturismul Hyundai pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuți, în dreptul unui imobil, un localnic de 22 de ani a pătruns pe sensul opus de mers, în timpul efectuării unei manevre de întoarcere, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul BMW condus din sens opus de un localnic de 20 de ani. Autoturismul Hyundai a fost lovit violent în partea lateral dreapta. Din fericire, pe acea parte nu se afla nimeni.
Pompierii militari de la Rădăuți, care au intervenit la fața locului cu o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ, au constatat că o singură persoană acuză leziuni.
Cei doi șoferi erau bine, în timp ce un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Rădăuți, pasager pe scaunul din dreapta față în BMW, a fost rănit ușor.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 20 de ani şi de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 22 de ani, cel care a făcut manevra neregulamentară
Alcoolemia este redusă, de natură contravențională, dacă va fi confirmată și în alcoolemia în sânge.
Ambilor li s-au recoltat și probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Florin Paiu