21/07/2023

Doi morți și un pasager în comă după ce un autoturism s-a zdrobit de o autobasculantă

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un groaznic accident rutier s-a petrecut joi seară, aproape de ora 19.00, pe DN 17, în zona de pădure dintre Ilișești și Păltinoasa.

Conform primelor date de anchetă, un șofer în vârstă de 39 de ani, din Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe direcția dinspre Suceava spre Gura Humorului, a pierdut controlul într-o curbă ușoară, în condiții de carosabil ud. Mașina ar fi pătruns pe contrasens și a lovit frontal o basculantă încărcată cu piatră care circula regulamentar din sens opus.

În urma impactului de o violență extremă, ambele vehicule s-au răsturnat în afara drumului, spre pădure.

Pompierii militari ajunși la fața locului au găsit scene de coșmar. Autoturismul era transformat într-un morman de fiare și se afla sub cabina vehiculului greu care era și el avariat grav și răsturnat pe o parte. Toți cei trei oameni din autoturism erau încarcerați.

A rezultat decesul șoferului autoturismului, un bărbat de 39 ani, din municipiul Suceava, și al unui pasager din autoturism, în vârstă de 18 ani, din municipiul Suceava.

Un tânăr de 30 de ani, din municipiul Suceava, este rănitul dus la Spitalul Județean Suceava.

Tânărul a fost resuscitat și se afla, luni seară, în stare critică, în comă, în șoc hemoragic, cu traumatism cranio-cerebral grav și multiple fracturi.

Șoferul autobasculantei, un bărbat de 52 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a suferit leziuni ușoare și nu a necesitat transportul la spital.

Saptamanalul de Radauti