20/05/2022

Doi elevi au mers 15 kilometri cu bicicleta pentru a restitui un portofel pierdut

Scris de Florin Paiu


Doi elevi de clasa a IX-a au demonstrat că mai sunt încă speranțe pentru ca generațiile care vin din urmă să fie mai bune decât cele care sunt acum la maturitate.
Elevii Filip Cioban și Eliazar Juravle au mers 15 kilometri cu bicicletele pentru a restitui un portofel proprietarului care îl pierduse. Gestul lor merită aplaudat și este deja extrem de apreciat în mediul online.

Bărbatul care a pierdut portofelul, Valentin Franiuc, a relatat pentru Monitorul de Suceava că în dimineața zilei de 17 mai a mers cu câțiva colegi de serviciu să bea o cafea la un restaurant din Marginea. Pe la amiază, când a vrut să meargă la masa de prânz, a constatat că nu mai are portofelul. Au urmat căutări intense, peste tot pe unde a fost mărgineanul în acea zi.

Când aproape își pierduse speranța, bărbatul a fost sunat la un moment dat de mamă care i-a spus că acasă la el, la Horodnic de Jos, au venit doi copii și au adus portofelul intact.

„Am împrumutat bani de la un coleg și am plecat imediat spre casă, cu gândul că-i găsesc pe copii pe drum și pot să le mulțumesc. N-am dat de ei. Când am ajuns acasă, m-am uitat pe camere și i-am văzut. Am postat pe Facebook o imagine mai îndepărtată cu ei, cu rugămintea ca cine îi cunoaște să mă anunțe. M-a contactat cineva din zonă, Florin Lungu, și mi-a cerut o fotografie mai de aproape. I-am trimis printr-un mesaj privat și m-a ajutat să-i găsesc pe băieți. Am fost fost la ei acasă, în Horodnic de Sus, să le mulțumesc”, a spus Valentin Franiuc pentru Monitorul de Suceava.

Cei doi băieți au relatat că veneau la școală, cu bicicletele, de la Horodnic de Sus la Marginea și au găsit pe stradă un portofel cu acte și bani. Copiii nu s-au gândit nici un moment să oprească banii.
Din cartea de identitate băieții au aflat domiciliul proprietarului și după ce au terminat orele au plecat cu bicicletele ca să restituie portofelul pierdut.

”Țin să mulțumesc din tot sufletul la acei copii care au venit special cu bicicletele de la Marginea la Horodnic de jos pentru a-mi înapoia actele cu tot ce era în portofel. Respect părinților pentru educația copiilor!”, a transmis Valentin Franiuc în mesajul care avea să ducă la identificarea celor doi.

Florin Paiu