25/09/2023

Doi ani de închisoare cu suspendare pentru o șoferiță care a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni

Scris de Saptamanalul de Radauti


Judecătoria Rădăuți a dat sentința în ședința de luni, 25 septembrie, într-un dosar de ucidere din culpă foarte delicat. Este vorba de un accident produs în aprilie 2021, când, la Siret, un copil în vârstă de 12 ani a fost accidentat mortal pe trecerea de pietoni.

Autoarea accidentului a fost condamnată, fără acord de recunoaștere, la pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe o durată de 3 ani de zile.

Judecătorii au considerat așadar că inculpata nu trebuie să ajungă la pușcărie dar sentința poate fi atacată la Tribunalul Suceava, nefiind definitivă.

În dosar s-a reținut culpa de 100% a conducătoarei auto iar membri familiei copilului decedat ar urma să primească despăgubiri de aproximativ 700.000 lei. 

Conform Monitorul de Suceava, pe 20 aprilie 2021, în jurul orei 16.00, Adina Zegrea, o tânără în vârstă de 22 de ani pe atunci, din județul Botoșani, aflată la volanul unui VW Passat, în condiții greu de explicat a trecut pur și simplu cu mașina peste copilul în vârstă de 12 ani, Denis H., care traversa strada pe trecerea de pietoni.

Accidentul s-a produs pe strada Alexandru cel Bun din Siret, în dreptul farmaciei Dona, în timp ce șoferița rula pe direcția dinspre Suceava către Vama Siret.

Echipajul medical SMURD ajuns la fața locului a efectuat manevre de resuscitare şi l-a scos pe minor din stopul cardio-respirator. Din păcate, în drum spre Compartimentul Primiri Urgențe Siret, copilul, cu traumatisme foarte grave, a intrat din nou în stop cardio-respirator.

Saptamanalul de Radauti