10/11/2023

Dezastru găsit de comisarii de mediu la Dornești – resturi de animale pe câmp, de la un abator

Scris de Saptamanalul de Radauti


Garda de Mediu Suceava a efectuat un control în teren, la Dornești, urmare a apariției în mass-media a unei filmări în care se vedeau deversări de ape uzate și de deșeuri de origine animală pe un teren agricol din comună. Totodată, o parte din locuitorii din comună se plângeau și de un miros insuportabil. 

Comisarii de mediu s-au deplasat la fața locului și au constatat că abatorul local AGROLINEVOL SRL a deversat ape uzate tehnologice provenite din activitatea de abatorizare.

Cel puțin la fel de grav, s-au identificat abandonări/depozitări de deșeuri de origine animală, pe același teren.

Garda de Mediu Suceava a anunțat că a aplicat o amendă de 100.000 lei.

Totodată, comisarii de mediu au impus și măsuri de remediere cu riscul de a se ajunge până la ridicarea autorizației de mediu:

”Prin actul de control s-au stabilit măsuri în vederea remedierii deficientelor constatate, respectiv desființarea conductei de evacuare de ape uzate tehnologice, aducerea terenului la folosința inițială, iar deșeurile de origine animală vor fi incinerate în incineratorul societății.

Întrucât nu au fost respectate condițiile impuse prin autorizația de mediu vom notifica APM Suceava cu privire la situația existentă”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Saptamanalul de Radauti