19/04/2024

Dan Marcu spune că a anticipat încă de acum 4 ani că mandatul primarului Loghin va fi un eșec

Scris de Saptamanalul de Radauti


Dan Marcu, candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți, spune că a anticipat încă de acum 4 ani, odată cu investitura lui Bogdan Loghin în funcția de primar, că mandatul acestuia va fi un eșec.

”Așa cum Sarex s-a închis, Saber la fel, ambele fiind conduse tot de membri ai familiei Loghin, așa se duce la vale și municipalitatea din Rădăuți. Eu încă mai sper că Rădăuțiul poate fi salvat, dar acest lucru se poate fără Bogdan Loghin”, a menționat Dan Marcu.

Acesta a amintit că recentele declarații ale Primăriei Municipiului Rădăuți privind realizarea unei instalații fotovoltaice de 500.000 de euro au stârnit valuri de controverse.

”În contextul unei nevoi evidente de dezvoltare durabilă, această investiție pare a fi insuficientă pentru aspirațiile unui oraș cu ambițiile Rădăuțiului. Surse locale indică faptul că există societăți comerciale în regiune care dețin capacități instalate superioare acestei inițiative municipale.

Sub conducerea lui Bogdan Loghin, se ridică semne de întrebare cu privire la eficiența administrării fondurilor și la veridicitatea declarațiilor oficiale. Criticile aduse actualului primar sugerează o gestionare discutabilă a resurselor europene, evidențiind un posibil deficit de performanță în atragerea și utilizarea acestor fonduri vitale pentru dezvoltarea locală”, a arătat omul de afaceri Dan Marcu.

Acesta a mai amintit că proiecte precum canalizarea, care datează din mandatul anterior, sau alocările controversate de fonduri, cum ar fi cele legate de programul Anghel Saligny, sunt prezentate ca dovezi ale unei abordări ineficiente. Mai mult, au fost cazuri în care s-a renunțat la sume importante provenite din fonduri europene în domenii sensibile cum ar fi educația sau construcția de locuințe.

”O problemă gravă ridicată este legată de condițiile de trai ale locuitorilor, cu referire la deficiențele sistemului de încălzire care au afectat confortul cetățenilor pe parcursul a doi ani de zile. În paralel, cheltuielile personale ale primarului sunt puse sub semnul întrebării, creând un contrast puternic cu prioritățile comunității.

În plus, sunt semnalate preocupări legate de costurile infrastructurii urbane, cu exemple concrete care ridică semne de întrebare cu privire la eficiența cheltuielilor publice. În acest context, soarta unor afaceri de familie ale primarului, care s-au confruntat cu dificultăți financiare, este folosită pentru a sublinia posibile vulnerabilități în gestionarea responsabilităților publice.

Apelul la schimbare este clar și direct: Rădăuțiul are nevoie de o viziune modernă și responsabilă, care să pună bazele unei dezvoltări sustenabile și incluzive. Aceasta este o provocare nu doar pentru actuala administrație, ci pentru întreaga comunitate, care trebuie să fie implicată activ și să revendice transparență și eficiență în gestionarea resurselor orașului. Este momentul ca Rădăuțiul să își reevalueze direcția și să pună bazele unui viitor mai promițător”, a concluzionat candidatul AUR pentru Primăria Rădăuți. (S.N.)

Saptamanalul de Radauti