26/02/2021

Cum s-a petrecut accidentul de marți dimineață, între un camion cu remorcă și o autoutilitară

Scris de Florin Paiu


Accidentul petrecut marți dimineață, în jur de ora 9.30, la Rădăuți, s-a soldat cu leziuni problematice pentru ambii șoferi implicați.

Din cercetările polițiștilor rutieri rezultă că un șofer în vârstă de 41 de ani, din Ipotești, care conducea un camion MAN cu semiremorcă, pe strada Bogdan Vodă din Rădăuți, nu s-a asigurat și nu a acordat prioritate autoutilitarei Mercedes Benz Atego, condusă pe drumul prioritar, în direcția Volovăț către Rădăuți, de către un șofer în vârstă de 70 de ani, din Volovăț. Cele două vehicule s-au ciocnit violent. Șoferul de 70 de ani, aflat în vehiculul mult mai  ușor, a resimțit în plin șocul impactului.  

Pompierii militari de la Detașamentul Rădăuți au constatat că cei doi șoferi nu sunt încarcerați. Ambii erau însă confuzi.

Ambii au ajuns la Spitalul Rădăuți, transportați cu o ambulanță SMURD și una a Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.  

Cei doi șoferi au fost diagnosticați cu traumatisme craniene cu pierderea cunoștinței, bărbatul de 70 de ani având totodată și excoriații multiple frontale.

Cei doi au putut fi verificați cu etilotestul, rezultând că nu au consumat alcool.

Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și continuă cercetările.

Florin Paiu