17/01/2023

Copil de 15 ani, viu dar cu piciorul amputat după ce a fost prins sub trenul care intra în Gara Vatra Dornei Băi  

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un băiat în vârstă de 15 ani, elev din Vatra Dornei, a căzut victimă într-un groaznic accident produs la pasajul de trecere pietonală peste calea ferată din centrul municipiului stațiune.

Marți dimineață, în jurul orei 7.40, băiatul a fost lovit de trenul Regio 5702 Ilva Mică – Suceava, care la acea oră intra în Gara Vatra Dornei Băi.

Mecanicul le-a relatat polițiștilor că a claxonat cu fluierul locomotivei la apropiere de pasaj, însă tânărul nu a avut nici o reacție și a pătruns în gabaritul căii ferate. Mecanicului i-a fost imposibil să oprească garnitura pe loc deși nu avea viteză. Trenul a fost oprit în câțiva metri, dar piciorul stâng al tânărului a fost prins sub roți.

Tânărul avea gluga trasă pe cap și, conform martorilor, era atent la telefon și probabil asculta și muzică la căști. Altfel nici nu s-ar putea explica un astfel de accident, mai ales la un adolescent cu vedere și auz bun.

Minorul a suferit amputație de gambă stângă, plus o amputație la un deget al mâinii stângi.

Managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan, a declarat pentru Monitorul de Suceava că băiatul a fost stabilizat la Compartimentul Urgențe, în așteptarea unui elicopter SMURD care l-a preluat de pe stadionul din municipiu și l-a transferat la Spitalul de copii ”Sf. Maria” de la Iași.  

Vestea încurajatoare este că echipajul medical a recuperat și partea de picior amputată de tren, care a fost menținută viabilă cu gheață, în vederea reconstrucției.

Minorul a fost operat în încercarea medicilor de a-i salva piciorul. Copilul a suferit pierderi masive de sânge, starea sa de sănătate fiind precară.

Polițiștii de la Postul Transporturi Feroviare Vatra Dornei au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Cauza accidentului este destul de clară, neasigurarea la traversarea căii ferată, prin pasajul de trecere pietonal, amenajat și semnalizat.  

Saptamanalul de Radauti