20/09/2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Scris de Unknown


Proiectul cultural ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor” se va desfășura în municipiul Rădăuți, în perioada 27 septembrie- 1 octombrie 2023, fiind un proiect cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, având ca parteneri: Herghelia Rădăuți, Judecătoria Rădăuți, Sinagoga Mare Rădăuți- Asociația Comunitatea Evreilor Rădăuți, Muzeul Etnografic ,,Samuil și Eugenia Ioneț”, fiind susținut de Expo Moto Bucovina și Primăria Municipiului Rădăuți.

Evenimentele propuse în cadrul proiectului vor constitui un maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului: Casa de Cultură RădăuțiMuzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, Hipodromul Hergheliei Rădăuți, Judecătoria Rădăuți și Expo Moto Bucovina.

Proiectul diversifică oferta culturală existentă și lărgește experiența artistică a publicului prin intermediul a șase evenimente, care se vor desfășura conform următorului program:

Pop…la Hipodrom – Herghelia Rădăuți- 27 septembrie 2023, ora 18

Simona Șerban și Orchestra Casei de Cultură Rădăuți, dirijor Adrian Șerban

Vechi și Nou – Casa de Cultură Rădăuți, 28 septembrie 2023, ora 19

Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu, Maria Hrițcu, Radu Török (pian la șase și opt mâini)

Expo Moto Blues – Expo Moto Bucovina, 29 septembrie 2023, ora 19

Blue Monday Ministers

LegileTangoului – Judecătoria Rădăuți, 30 septembrie 2023, ora 19

Cristi Horia (vioară), Costin Soare (chitară), Iuliana Diaconescu și Alexandru Curcuță (dansatori)

Folclor la Muzeu – Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, 1 octombrie 2023, ora 14

Ionela Popescu și Orchestra Casei de Cultură Rădăuți, dirijor Adrian Șerban

Muzică veche în Sinagogă – Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, 1 octombrie 2023, ora 18

Ansamblul de Muzică Veche ,,Anton Pann”

Evenimentele vor fi prezentate de muzicologul Loredana Baltazar, alături de prof. dr. în istorie Daniel Hrenciuc.

Prin intermediul evenimentelor organizate, proiectul își propune să valorifice artiști locali și artiști de renume care vor  prezenta formule camerale rar întâlnite în zonă: voce, muzicuță și chitară; ansamblu de muzică veche cu instrumente de epocă; pian la șase și opt mâini; vioară și chitară, prin abordarea mai multor genuri muzicale: muzică veche, muzică clasică, blues, tango, muzică pop, folclor. În același timp, se dorește facilitarea accesului la cultură, muzică, istorie și arhitectură, formarea unui public al viitorului familiarizat cu un limbaj muzical divers și atragerea acestuia către spațiile de concert, în cadre încărcate de istoria și tradiția locului.

Accesul la toate evenimentele va fi gratuit!

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

PR proiect ,, Muzică și Istorie în Țara Fagilor

Viviana- Maria Huțuleac

Unknown