26/04/2024

Cine și cum încearcă să-l scape pe Loghin de pedeapsă, după ce a omorât un om

Scris de Florin Cotos


  • Redacția noastră a intrat în posesia unor documente incendiare, care arată mecanismele prin care numitul Bogdan Andrei Loghin încearcă să scape de pedeapsă, după ce a omorât cu mașina o tânără, la Sucevița
  • Documentele vorbesc despre „sprijin politic”, „sprijin monahal” și persoane corupte din sistemul de justiție, care au făcut ca la sfârșitul anului trecut dosarul să fie clasat, toată vina fiind atribuită victimei, „singura care ar fi putut evita producerea accidentului rutier”
  • Judecătoria Rădăuți a desființat însă toate aceste documente și a trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava „pentru completarea urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”

Primarul de Rădăuți nu este nici pe departe ușă de biserică, așa după cum pozează. Nu numai că este cel mai slab primar pe care l-a avut Rădăuțiul în ultimii 30 de ani, nu numai că nu a demonstrat nimic din punct de vedere politic sau administrativ, dar prin fapte care ies acum la iveală ne putem da seama de caracterul celui care a cheltuit, timp de patru ani, banii rădăuțenilor.

Documente incendiare, ajunse în posesia redacției noastre, semnalează aspecte revoltătoare despre modul în care numitul Bogdan Andrei Loghin încearcă să scape de pedeapsă, după ce a omorât cu mașina o tânără, la Sucevița. Documentele indică sume, persoane cu nume și prenume, funcțiile ocupate de acestea și rolul jucat în „albirea” celui care în urmă cu patru ani a omorât un om. Documentele vorbesc despre „sprijin politic”, „sprijin monahal” și persoane corupte din sistemul de justiție, care ar fi făcut ca la sfârșitul anului trecut dosarul celui care a omorât un om să fie clasat, toată vina fiind atribuită victimei, „singura care ar fi putut evita producerea accidentului rutier”.

Rușinea unor asemenea documente juridice, care au revoltat o comunitate întreagă, a fost însă spălată de Judecătoria Rădăuți, care a desființat toate actele care-l „albeau” pe cel care a omorât un om, și a trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava „pentru completarea urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”. Hotărârea Judecătoriei Rădăuți dă o șansă sistemului să demonstreze că justiția din județul Suceava nu este nici coruptă nici aservită unor politicieni sau unor popi, chiar dacă, în continuare, ni se semnalează amenințări, presiuni și tupeu din partea unora care continuă să-l protejeze pe cel care în urmă cu aproape patru ani a omorât un om.

Bineînțeles că și numitul Andrei Bogdan Loghin beneficiază, până la finalizarea anchetei, de prezumția de nevinovăție, dar în același timp nu trebuie să uităm că acest dosar se referă la moartea unui om!

  • A scos Loghin Rădăuțiul la mezat, ca să-și cumpere libertatea?

Încă de la începutul mandatului, decizii revoltătoare ale celui mai slab primar pe care l-a avut Rădăuțiul în ultimii 30 de ani, Andrei Bogdan Loghin, puteau fi puse pe seama nevoii acestuia de a obține o soluție favorabilă în dosarul privind accidentul mortal de la Sucevița. În mod evident acest dosar este o vulnerabilitate (dar nu este și singura!!!) a primarului de Rădăuți și nimeni nu poate garanta că în timpul mandatului de primar deciziile privind municipiul nu au fost luate astfel încât să răspundă nevoilor celor care-l puteau ajuta cu o soluție favorabilă. Subiecte precum falimentarea termoficării, externalizarea serviciului de colectare și transport gunoi menajer, contracte cu ACET sau modul în care s-au cheltuit banii pentru asfaltarea străzilor din Rădăuți ar putea avea legătură cu soluționarea dosarului în care era cercetat primarul Loghin.

Acum când în spațiul public apar tot mai multe amănunte despre acest caz, nu putem să nu ne întrebăm: A scos Loghin Rădăuțiul la mezat, ca să-și cumpere libertatea?

Florin Cotos