21/07/2023

Cei doi acuzați de contrabandă cu țigări în Bazarul Rădăuți, plasați în arest la domiciliu și cu sechestru pus pe sume mari de bani

Scris de Saptamanalul de Radauti


Judecătoria Rădăuți a respins propunerea procurorilor de emitere a unor mandate de arestare pe numele celor doi inculpați puși sub acuzare pentru contrabandă în formă agravantă dar au dispus plasarea acestora în arest la domiciliu. Așadar, cât această măsură este valabilă, cei doi nu mai au ce căuta prin piață, neavând voie să părăsească perimetrul domiciliilor indicate în fața judecătorilor. 

Cei doi au posibilitatea de a contesta măsura arestului la domiciliu la Tribunalul Suceava.

În vederea recuperării prejudiciului, polițiștii de la Combaterea Fraudelor Vamale și procurorul de caz au dispus măsura sechestrului asigurator pe sume mari de bani, 33.000 de dolari, aproape 90.000 de lei și peste 9.000 de euro. 

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Infracțiunilor Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor vamale, au desfășurat acțiuni repetate în Bazarul Rădăuți pe linia combaterii traficului cu țigări.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a transmis că pe acest fond au fost confiscate în total peste 16.000  pachete cu țigarete de contrabandă, ocazie cu care au fost întocmite nu mai puțin de 13 dosare de urmărire penală înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În aceste dosare sunt vizate mai multe persoane cunoscute pentru că fac afaceri cu țigări de ani de zile, în aceleași locuri din Bazarul Rădăuți.

Faptul că cei cunoscuți pentru comerț cu țigarete de contrabandă de ani de zile nu au încetat activitatea infracțională (chiar și după ce li s-au confiscat țigări iar față de ei s-au luat măsuri preventive), a dus la acțiuni și mai hotărâte din partea polițiștilor și procurorilor.

Astfel, marți, 18 iulie, doi suspecți au fost audiați din nou și puși sub acuzare pentru contrabandă în formă agravantă.

Paul Costea și Lilia Turianska, au fost reținuți în arest, în baza ordonanței de reținere pentru 24 de ore, după care au fost plasați în arest la domiciliu.  

Saptamanalul de Radauti