18/09/2023

Carambol cu trei mașini implicate la Rădăuți. Protagonist un tânăr băut și cu permisul suspendat pentru consum de alcool 

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Marginea, a provocat o tamponare în lanț iar polițiștii aveau să constate că acesta intră în categoria celor care calcă în picioare legislația rutieră.

Pe 17 septembrie, dimineață, în jurul orei 10.30, Vasile L., în vârstă de 20 de ani, din Marginea, conducea un VW pe strada Calea Bucovinei din Rădăuți, și, pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță, a acroșat un Ford din față, care la rândul său a fost proiectat într-o Dacie.

Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că tânărul în vârstă de 20 de ani, din Marginea, avea concentrația de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Același tânăr a fost testat și cu aparatul DrugTest, care a ieșit pozitiv la metamfetamină.

Tânărul a negat că ar fi consumat droguri și a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge și urină pentru a se stabili alcoolemia și dacă avea vreo substanță interzisă în organism.

Același tânăr din Marginea avea și permisul de conducere suspendat după ce a fost depistat anterior la volan băut, cu o alcoolemie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Așadar, tânărul s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis, cu privire la alcool și droguri fiind așteptate rezultatelor probelor de sânge și urină.

Pentru contravențiile constatate tânărul în vârstă de 20 de ani s-a ales și cu amenzi de 3.480 de lei.   

Ancheta poliției continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.  

Saptamanalul de Radauti