17/07/2023

Cămătar din Vicovu de Sus, denunțat pentru că ar fi vrut să ia casa unei familii

Scris de Saptamanalul de Radauti


La data de 04 iulie 2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a fost sesizat prin plângere de către o femeie cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de șantaj, fiind întocmit un dosar penal ce a fost înaintat Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava. 

Polițiștii au început o anchetă iar acum câteva zile au pus în mișcare acțiunea penală față de Gheorghe Ursachi, în vârstă de 61 de ani, pentru comiterea infracțiunii de șantaj. Bărbatul a și fost reținut pentru 24 de ore în arest.

Conform anchetei, bărbatul a dat cu împrumut în luna aprilie a acestui an, în două tranșe, o dată suma de 4.000 de euro, iar mai apoi 7.300 de dolari.

Apoi, ar fi avut pretenția de a primi imensa sumă de 120.000 de euro sau imobilul familiei. 

”I-a constrâns psihic și moral pe o femeie de 48 ani și pe soțul acesteia, prin amenințări indirecte, că îi va evacua din locuința ce le aparține în fapt, ca urmare a două împrumuturi acordate acestora în cuantum de 4.000 euro și 7.300 de dolari americani, cu scopul de a dobândi în mod injust suma de 120.000 de euro sau imobilul în care aceștia locuiesc”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

Vicovenaul a fost săltat de polițiști din parcarea unui magazin din Vicovu de Sus, după ce ieșise din locuința celor doi soți care erau victimele șantajului. A fost percheziționat, iar asupra lui s-au găsit 3.000 de euro, o parte din bancnote fiind marcate de polițiști. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii judiciariști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Saptamanalul de Radauti