12/07/2023

A fost reținut și al doilea șofer implicat în accidentul cu doi morți de la Frătăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Polițiștii și procurorii au continuat ancheta în cazul accidentului de la Frătăuții Noi în care au murit o fetiță în vârstă de 4 ani și un tânăr de 31 de ani, după o șicanare în trafic. 

Reamintim că, în seara zilei de 20 iunie, David Irinel Pleșca, care se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes ML, l-ar fi șicanat în trafic pe conducătorul unui alt autoturism, Marin Dorin Petrescu. În mașina condusă de Petrescu, un Audi A4, se mai aflau fiica lui, în vârstă de 4 ani, și Petru Dorin Costea, un bărbat în vârstă de 31 de ani. 

În urma șicanării, autoturismul condus de Marin Petrescu a părăsit carosabilul și a lovit un cap de pod. Pasagerul de pe locul din dreapta, Petru Dorin Costea, a fost aruncat în exterior și a murit pe loc, iar fiica șoferului a fost grav rănită. Din păcate, fetița a decedat și ea la Spitalul Clinic de Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Cei doi șoferi s-ar fi șicanat din cauza unor probleme sentimentale.

Dacă Pleșca a fost reținut și arestat preventiv imediat după accident, anchetatorii au decis acum, în baza probatoriului, să îl pună sub acuzare pentru ucidere din culpă și pe celălalt șofer, Mihai Dorin Petrescu, tatăl fetiței decedate. 

Acesta este considerat și el vinovat de accident, cei doi rivali șicanându-se reciproc în trafic. 

Mihai Dorin Petrescu a fost reținut așadar 24 de ore în arest, pentru ucidere din culpă.

Saptamanalul de Radauti