18/05/2022

Bursă a locurilor de muncă la Rădăuți, cu ofertă de joburi generoasă

Scris de Florin Paiu


Bursa generală a locurilor de muncă, cel mai important târg de joburi de peste an, revine după o pauză de trei ani, impusă de restricțiile pandemiei de Covid-19.
Târgul de joburi, o importantă șansă de angajare pentru cei care chiar își caută un loc de muncă, are loc vineri, 20 mai, la Suceava, Rădăuți, Gura Humorului și Fălticeni.
Bursa Generală de vineri este deschisă pentru toate persoanele interesate de un loc de muncă, fără limite de vârstă sau nivel de studii iar la Rădăuţi are loc în locația tradițională, Casa Germană, de la ora 9.00.
Până la monitorizarea statistică din data de 18 mai erau înregistrate aproape 800 de locuri de muncă vacante, după cum urmează: 278 posturi la Suceava, 298 la Rădăuți, 75 la Gura Humorului, 108 posturi la Fălticeni.

Organizatorii de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava au remarcat în mod deosebit oferta foarte bogată care vine din zona Rădăuți, pe lângă cea de la Suceava. Nu este vorba de vreun angajator care să iasă în evidență cu foarte multe locuri de muncă vacante, ci de mai mulți cu oferte importante.

Cu privire la ce oferă angajatorii, solicitanţii cu nivel de studii mediu sau profesional pot ocupa unul din posturile de tehnician echipamente de calcul, tehnician sisteme de supraveghere video, tehnician mecanic, tehnician hidrolog, contabil, electrician, mecanic auto, instalator, receptioner, ospătar, bucătar, patiser, brutar, lucrător comercial, agent asigurare, șofer, confecționer, operator la maşini cu comanda numerică, zidar.

Cele mai ofertante domenii de activitate pe acest segment sunt construcţiile, restaurante și celelalte domenii specifice HORECA”, au transmis organizatorii.

Solicitanţii cu nivel superior de studii pot opta, până în prezent, pentru un post de inginer cercetător în calitatea produselor alimentare, inginer automatist, inginer tehnolog, office manager, economist, programator, kinetoterapeut, manager de transport.
Sucevenii care nu au nicio calificare se vor putea angaja ca îngrijitor spații hoteliere, manipulant, muncitor necalificat în construcții, ajutor ospătar, ajutor bucătar, lucrător în bucătărie.

Noul directorul AJOFM Suceava, Constantin Balauseac, un om care lucrează în sistem din 1991, a declarat pentru Monitorul de Suceava că speră ca rezultatele bursei să fie pe măsura așteptărilor și insistă pe mai multă deschidere, măcar la discuții în primă fază, atât din partea celor care caută un loc de muncă cât și din partea angajatorilor.

Florin Paiu