29/10/2020

Bogdan Loghin, învestit primar de Rădăuți

Scris de Florin Cotos


Într-un cadru restrâns, cauzat de evoluția pandemică, dar în prezența prefectului Alexandru Moldovan, a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a președintelui Judecătoriei Rădăuți, Gheorghe Ciobîcă și a deputatului Dumitru Mihalescul, Bogdan Loghin a fost investit miercuri, 28 octombrie, în funcția de primar al municipiului Rădăuți. Tot atunci a fost constituit și noul Consiliu Local.

Cum “Săptămânalul de Rădăuți” nu a avut acces în sala de ședințe, prezentăm în continuare principalele declarații ale celor prezenți, declarații consemnate de colegii care au putut participa la eveniment. Fotografiile pe care le publicăm au fost realizate de Doru Clipa.

Gheorghe Flutur, la învestirea primarului Bogdan Loghin: A venit vremea dezvoltării Rădăuțiului. Mi-am văzut împlinit un vis. Un tânăr primar de Rădăuți pentru care am girat cu toată forța și responsabilitatea mea

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, la învestirea noului primar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, că și-a văzut împlinit visul ca municipiul Rădăuți să fie condus de un primar tânăr și consideră că a venit vremea dezvoltării acestui municipiu.

“Sunt bucuros pentru că mi-am văzut cu ochii un vis împlinit. Un tânăr primar de Rădăuți pentru care am girat cu toată forța și responsabilitatea mea și nu am girat doar în campania electorală, ci pentru întreg mandatul”; a spus Flutur.

El a arătat că din acest motiv a ținut să fie prezent la ședința solemnă de la Rădăuți și a felicitat și consilierii locali subliniind că este o vreme în care se așteaptă multe și că a văzut mulți consilieri municipali tineri.

“Debutăm într-o perioadă de două ori grea, pentru țară, dar și pentru Rădăuți pentru că sunteți acum pe restricții speciale pentru limitarea efectelor pandemiei. Vreau să vă asigur de întreaga susținere și deschidere a Consiliului Județean Suceava pentru municipiul Rădăuți”, a declarat Flutur.

El a spus că s-a uitat atent la ceea ce a votat Rădăuțiul și consideră că a fost încărcat cu foarte multă responsabilitate.

“Ne-au încărcat cu foarte multă responsabilitate, cel puțin în ceea ce mă privește pe mine, ca președinte al CJ Suceava care am făcut un scor foarte bun aici la Rădăuți și vreau să le mulțumesc rădăuțenilor și să-i asigur că am înțeles foarte bine așteptările lor”, a spus Flutur.

El a adăugat că acesta este un motiv în plus ca CJ Suceava să lucreze foarte strâns cu toate primăriile din județ, să prioritizeze urgențele.

Flutur a mulțumit și corpului medical de la Rădăuți pentru că a fost și este suportul pentru lupta Covid în județ.

El i-a spus lui Loghin să analizeze nevoia sprijinului financiar de care are nevoie mare, Spitalul Municipal Rădăuți pentru că în prima ședință de vineri a CJ Suceava vor fi alocate sume de bani în acest sens.

“De astăzi intră în linia întâi și spitalele Vatra Dornei, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Siret. Trebuie să fim solidari”, a mai spus Flutur.

El a anunțat că va merge să inspecteze și lucrările șoselei de centură a municipiului Rădăuți apreciind că mai e o lună de lucru intens.

“Sper ca Rădăuți să pășească în 2021 și cu această mult așteptată șosea de centură, care înseamnă aerisirea orașului și dezvoltare. A venit vremea dezvoltării Rădăuțiului”, a conchis Gheorghe Flutur.

Primarul Rădăuțiului, Bogdan Loghin, la învestire: Voi fi primarul tuturor rădăuțenilor și nu mă voi clinti niciun centimetru față de ceea ce am spus în campanie

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat, miercuri, după învestirea în funcție că nu se va abate de la progamul pe care l-a anunțat în campania electorală.

“Am spus înainte de campanie că voi fi primarul tuturor rădăuțenilor. Vreau să-i asigur pe rădăuțeni că nu mă voi clinti cu un centimetru față de ceea ce am spus și că nu voi avea liniște până când nu voi ști că cel mai sărac om din Rădăuți nu va avea un acoperiș curat deasupra capului lui și pe toți ceilalți din Rădăuți care așteaptă cu nerăbdare investiții majore în acest municipiu care suferă la acest capitol”, a declarat Bogdan Loghin.

El a arătat că va face, împreună cu echipa PNL, cea mai bună echipă.

Bogdan Loghin a convocat o ședință de îndată a Consiliului Local Rădăuți pentru alegerea viceprimarului.

El a spus că nu i s-a urcat funcția la cap pentru că nu a răspuns la telefon, dar că el consideră că alianța pe care o are este cu rădăuțenii și nu la televizor sau în emisiuni, sau după colțuri.

“Bogdan Loghin nu va veni cu proiecte pentru Bogdan Loghin, ci va veni cu proiecte pentru Rădăuți”, a spus primarul care a subliniat că se așteaptă ca în Consiliul local consilierii să le voteze.

Fostul primar de Rădăuți, Nistor Tatar: Sper ca Rădăuțiul să intre pe harta Bucovinei pentru că până acum a fost cam izolat și a primit de la CJ Suceava bani de bomboane

Fostul primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat, miercuri, la învestirea noului primar, că îi urează acestuia sănătate și să facă ceea ce el a promis.

În discursul său, Tatar i-a atras atenția lui Gheorghe Flutur că centura municipiului Rădăuți nu a început în 2020 și că au merite în această investiție și alții.

În ceea ce privește Spitalul Municipal Rădăuți, care este spital suport Covid, Nistor Tatar a atras atenția că din luna martie personalul medical așteaptă suplimentul financiar de 500 de euro de persoană pentru cadrele medicale implicate în tratarea patologiei Covid, în timp ce premierul Ludovic Orban îi tot plânge pe medici.

“Vrem fapte, nu vorbe”, a spus Tatar.

El și-a exprimat speranța că va exista o colaborare bună în Consiliul Local cu primarul, dar și cu președintele CJ Gheorghe Flutur.

“Sper ca Rădăuțiul să intre pe harta Bucovinei de acum încolo pentru că Rădăuțiul a cam fost izolat și în afară de miliardul de lei vechi primiți anul acesta nu am primit niciun ban, am primit bani numai de bomboane. Sper ca Bogdan să aibă norocul acesta și să realizeze pentru Rădăuți tot ceea ce a promis și chiar mai mult decât a promis pentru că rădăuțenii nu mai au răbdare și sunt multe de făcut în Rădăuți”, a spus Tatar.

Bogdan Loghin, către Nistor Tatar: E cel mai prost moment pentru un bilanț. Vreau ca toți rădăuțenii să simtă schimbarea în bine, iar când ajung la administrația publică să nu li se ceară șpagă

Noul primar al municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a răspuns, miercuri, în finalul ședinței festive de învestire a lui și a Consiliului Local Rădăuți declarațiilor făcute de fostul primar Nistor Tatar, arătând că modul în care acesta a abordat situația inclusiv în această ședință arată de ce votul rădăuțenilor a fost în favoarea candidatului liberal.

“Vreau ca toți rădăuțenii să simtă schimbarea în bine. Când spun schimbarea în bine spun că rădăuțenii așteaptă când ajung la administrația publică să nu li se ceară șpagă, rădăuțenii așteaptă când își trimit copiii să ocupe posturi să nu li se ceară șpagă și noi trebuie să fim atenți ce orizonturi le deschidem”, a spus Loghin.

El i-a spus fostului primar că nu a ales cel mai potrivit moment pentru un bilanț.

“Este cel mai prost moment în care să facem un bilanț, cine și ce a făcut mai mult pentru că noi, dacă nu vă dați seama, suntem în război pandemic. Noi suntem într-o situație cu care nu ne-am mai confruntat. De aia sunt reprezentanții cultelor aici pentru că în momente grele trebuie să fim uniți, nu să ne scoatem ochii, nu să facem bilanț și să tragem linie cine este mai puternic”, a spus Loghin.

El a arătat că este decis ca împreună cu echipa sa, înțelegând prin echipă toți consilierii locali, să facă ca lucrurile să evolueze în municipiu.

“Să scăpăm de aceste discuții pentru că toți rădăuțenii așteaptă fapte. Las haina de politică și vom avea fapte”, a spus Loghin.

Florin Cotos