07/02/2024

Bărbat reținut în arest pentru distrugeri provocate la cel puțin 19 mașini, din teribilism

Scris de Saptamanalul de Radauti


În urmă cu câteva zile proprietarii mai multor vehicule parcate pe strada Mihai Viteazul din municipiul Suceava au descoperit faptul că diverse componente exterioare ale autoturismelor prezentau urme de distrugere, cel mai probabil ca urmare a unui act teribilist și de vandalism.

Cazul a fost mediatizat și de mass-media iar polițiștii suceveni au continuat cercetările, mai ales că era vorba de aproximativ 30 de mașini cu distrugeri. A fost vorba în general de oglinzi rupte.

Imagini de pe camerele de supraveghere au surprins un individ cu gluga trasă pe cap care lovea cu picioarele în special în zona oglinzilor retrovizoare. Multe din oglinzi au fost distruse complet.

Polițiștii de la ”Furturi auto” au identificat toți proprietarii de mașini cu oglinzi distruse și au uzitat de exprimarea pozițiilor procesuale ale acestora în legătură cu pagubele suferite, s-a constituit probatoriu și s-a acționat față de autor.

S-a ajuns la 19 fapte de distrugere în care s-au depus plângeri penale.

Marți, 6 februarie, a fost confirmată începerea urmăririi penale față de suspectul Constantin P., în vârstă de 39 ani, din comuna Siminicea, pus sub acuzare pentru  19 infracțiuni de distrugere, (18 persoane vătămate).

Bărbatul a fost reținut în arest pentru 24 de ore, cercetările continuând sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

”Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează astfel de comportamente de tip antisocial care pot induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu.

 

 

 

 

 

Saptamanalul de Radauti