08/02/2024

Bărbat din Vicovu de Sus, prins în timp ce fura curent la propriu

Scris de Florin Paiu


Un bărbat din Vicovu de Sus este cercetat penal pentru două infracțiuni după ce doi angajați ai Delgaz Grid au observat ceva în neregulă la instalația de alimentare cu energie electrică din gospodăria sa.

În data de 7 februarie, oameni de la compania de energie au sunat la 112 și au cerut ajutorul polițiștilor pentru a putea intra în curtea respectivă.

După cercetările de pe proprietatea suspectului s-a constatat că între stâlpul de curent electric și contorul electric montat în casă, branșamentul era interceptat în pod, unde era instalat un dispozitiv improvizat, printr-un cablu format din două conductoare, care alimentează instalația de utilizare a casei printr-o priză din casă.

În felul acesta energia consumată prin intermediul acestei improvizații nu era înregistrată și facturată.

Prejudiciul exact va fi destul de greu de calculat însă probabil că se va face o estimare.

Pus în fața situației, bărbatul a recunoscut totul și s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunile de ”furt” și ”deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor electrice”.

Pentru aceste gen de infracțiuni se ajunge la procese în instanță și la condamnări, existând și situații când au fost aplicate și pedepse cu executare.

Florin Paiu