26/01/2022

Autorul jafului cu pistol de jucărie, un tânăr din Cajvana

Scris de Saptamanalul de Radauti


Principalul suspect în cazul jafului cu pistol de la o cafenea din Iaslovăț a fost săltat de polițiști și a fost dus la audieri în seara zilei de marți, 25 ianuarie, el fiind reţinut ulterior pentru tâlhărie calificată. Tânărul se numește Elisei Boca, are 21 de ani, și este din Cajvana.

Tânărul a fost prins în urma unei acțiuni complicate, suspectul încercând să fugă.

”Au fost constituite mai multe echipe de polițiști care au demarat imediat atât activități investigative, cât și de căutare, exploatând toate elementele probatorii și pistele conturate în anchetă.
La mai puțin de 12 ore de la comiterea faptei a fost identificat principalul suspect, un tânăr de 21 de ani din orașul Cajvana. În continuare, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale IPJ Suceava au administrat material probator și au solicitat și obținut de la instanța competentă o autorizație de percheziție domiciliară la locuința tânărului bănuit de comiterea faptei.
La momentul intrării în locația respectivă, tânărul a încercat să se sustragă și să fugă cu un autoturism, însă a fost blocat de echipajele de sprijin, imobilizat și preluat în custodie pentru efectuarea activităților procedurale.
La percheziție au fost ridicate articole de îmbrăcăminte purtate de suspect, alte bunuri cu valoare probatorie în cauză dar și o parte din suma de bani sustrasă.
De asemenea, ulterior a fost recuperată și arma neletală utilizată la comiterea tâlhăriei”
, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Pistolul folosit de autor este un pistol-brichetă, practic un pistol de jucărie.
Tânărul a comis o faptă de tâlhărie calificată în formă agravantă, care îi va aduce probabil câțiva ani de pușcărie, pentru o sumă de mai puțin de 1.400 de lei.

Saptamanalul de Radauti