12/04/2022

Autorul accidentului mortal de la Marginea a fost arestat – avea o alcoolemie de 2,25 la mie

Scris de Florin Paiu


Polițiștii și procurorul de caz de la Pachetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți au continuat cercetările în cazul autorului accidentului mortal din data de 7 aprilie de la Marginea, unde un biciclist a fost accidentat mortal pe un drum comunal. Inițial, șoferul a fost pus în libertate, după 24 de ore de arest.
Procurorii și polițiștii au așteptat rezultatele probelor biologice de sânge care au confirmat alcoolemia foarte mare a conducătorului auto. Conform Buletinului de analiză toxicologică, Dorel Rotari avea o concentrație de 2.25 g/l alcool în sânge la momentul producerii accidentului.
Etilotestul indicase o concentrație de 1,11 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Din primele cercetări ale polițiștilor a rezultat că Dorel Rotari, în vârstă de 48 de ani, localnic, aflat la volanul unui Renault Symbol, a intrat în coliziune față-spate cu bicicleta condusă de numitul Vasile Olărean, în vârstă de 57 de ani, din comuna Marginea. Bărbatul de 57 de ani a fost lovit în plin și proiectat pe sol, unde s-a lovit grav la cap. Din primele cercetări ale polițiștilor a rezultat că vinovăția producerii accidentului rutier aparține conducătorului auto care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de biciclistul care circula în fața sa.
Inculpatul va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de „uciderea din culpă” și ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare au transmis procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.
Bărbatul arestat se bucură de prezumția de nevinovăție și poate contesta măsura arestării preventive la Tribunalul Suceava.

Florin Paiu