05/11/2021

Arestat după ce și-a lipsit de libertate și terorizat fosta concubină

Scris de Florin Paiu


Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Horodnic de Sus, a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, faptă comisă față de fosta sa iubită, o tânără în vârstă de doar 22 de ani.

Miercuri, în jurul prânzului, polițiștii de la Secția Rurală Marginea au fost sesizați că la Horodnic de Sus a avut loc o răpire în toată regula. Polițiștii au avut date despre mașina suspectă, astfel că au fost instituite filtre și au fost alertați polițiști de pe o rază mai mare.

La Sadova, un echipaj de poliție a identificat și oprit mașina suspectă. În interior se aflau tânăra și cel care ar fi răpit-o, Aurel Iroftei, de 42 de ani, tot Horodnic de Sus. Cei doi au fost concubini însă se pare că tânăra ar fi întrerupt relația. Bărbatul nu s-a putut împăca însă cu acest gând.
Polițiștii au constatat că femeia nu prezenta urme de agresiune pe corp, dar că era într-o de agitație și panică.
În mașină s-a mai descoperit și un pistol de tip airsoft, folosit, se bănuiește, pentru amenințarea tinerei. În mașină s-au mai găsit și mai multe substanțe toxice, individul amenințând-o pe fosta concubină că i le va turna pe gât şi o va otrăvi.

Cei doi au fost duși la sediul Poliției Câmpulung Moldovenesc pentru audieri, iar ulterior, pe numele lui Aurel Iroftei a fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de ”lipsire de libertate în mod ilegal”. Măsura de reținere după gratii este continuată acum de arestul preventiv.
Bărbatul în vârstă de 42 de ani poate contesta măsura arestării preventive, la Tribunalul Suceava.

Florin Paiu