26/07/2023

Amendat și lăsat fără permis după ce a depășit în mod inconștient 

Scris de Saptamanalul de Radauti


Șoferul unui microbuz cu numere de Irlanda, înregistrat video pe 21 iulie, pe E 85, zona Pătrăuți, în timp ce depășește o coloană de mașini, obligându-i pe cei de pe sensul opus să tragă de volan în dreapta, a fost depistat și sancționat de polițiștii rutieri.

Doar în acest an, în baza informațiilor apărute în mass-media sau pe rețele de socializare au fost identificați peste 20 de șoferi care au încălcat legislația rutieră, fiind aplicate și măsuri sancționatorii.

Pentru că a pus în pericol siguranța rutieră a celorlalți participanți la trafic și a efectuat o depășire fără a se asigura suficient, determinând pe alți șoferi să facă manevre riscante de evitare a unui impact direct, un bărbat de 62 de ani din comuna Frătăuții Noi a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 870 de lei, dar și cu pedeapsa complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

”Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic  sa respecte legislația rutieră. Mulțumim totodată reprezentanților mass-media și tuturor cetățenilor care aduc în atenția noastră astfel de derapaje comportamentale pentru a putea aplica prevederile legale și a spori astfel gradul de siguranță rutieră”, este apelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Saptamanalul de Radauti