26/03/2024

Accidentat mortal după ce a încercat să întoarcă mașina în drum, peste linia continuă

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un bărbat în vârstă de 65 de ani și-a pierdut viața în accidentul care s-a produs luni, 25 martie, pe DN 2 E, Spătărești-Gura Humorului, în satul Brăiești, comuna Cornu Luncii.

Din păcate, bărbatul a plătit cu viața o manevră neregulamentară dar mai ales foarte riscantă, pe un drum național care se știe că este periculos din cauza vitezelor mari de rulare.

Din primele cercetări ale poliției rezultă că Vasile G., în vârstă de 65 de ani, localnic din Brăiești, la volanul unui autoturism Ford, cu care se deplasa pe direcția spre Gura Humorului, a efectuat o manevră de întoarcere a mașinii în zona prevăzută cu linie continuă, moment în care mașina a fost lovită în partea lateral stânga de autotrenul DAF, condus de un șofer în vârstă de 44 de ani, din Bunești. Acesta din urmă a fost și cel care  sunat la 112 și a sesizat producerea unui accident rutier în urma căruia celălalt șofer este încarcerat în autoturism.

În urma impactului violent produs chiar pe partea conducătorului auto, acesta nu a avut șanse de supraviețuire.

Pompierii militari ajunși la fața locului cu echipaj de descarcerare l-a găsit încarcerat pe bărbatul de la volanul autoturismul Ford.

Bărbatul în vârstă de 65 de ani nu dădea semne de viață iar după ce a fost extras din mașină, doctorul de la Serviciul de Ambulanță a constat decesul șoferului.

Șoferul vehiculului greu a putut  fi verificat cu etilotestul și a rezultat că nu consumase alcool.

Polițiștii rutieri au deschis un dosar penal de ucidere din culpă în cadrul căruia vor continua cercetările.

 

 

Saptamanalul de Radauti