04/05/2023

Accident mortal pe E 85, după o pătrundere pe contrasens și o ieșire în decor

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un accident cu final tragic s-a produs joi după-amiază, în jurul orei 15.30, pe E 85, sectorul Pătrăuți-Dărmănești.

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului rezultă că un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Todirești, care conducea un VW Polo, pe direcția de la Suceava către Dărmănești, a pătruns din motive neclare pe contrasens, de unde venea un VW Cady, condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Suceava. Acesta din urmă a încercat să evite un impact frontal, însă cele două mașini s-au lovit.

Din acest impact, a doua mașină s-a rotit pe carosabil iar autoturismul VW Polo a ieșit violent în decor, unde a fost găsit de primii pompieri militari ajunși la fața locului.   

Pompierii militari au constatat că pasagerul dreapta față din Polo era încarcerat. Pasagerul a fost extras cu greutate din fiarele contorsionate ale mașinii, fără semne vitale. Previzibil, manevrele de resuscitare nu au avut efect .

În cele din urmă, bărbatul în vârstă de 55 de ani a fost declarat decedat

Echipajele medicale au mai preluat și dus la spital o femeie implicată în accident, care era conștientă și cooperantă. În total, în accident au fost implicate patru persoane.

Accidentul, urmat de încercările de salvare a bărbatului inconștient și de cercetarea la fața locului efectuată de polițiști, au dus la blocarea completă a traficului de pe E 85 în jur de o oră și jumătate.  

Saptamanalul de Radauti