10/07/2023

A provocat un accident cu o alcoolemie imensă și a încercat să dea vina pe mort

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un accident cu final tragic s-a produs duminică seară pe drumul care leagă satul Dornișoara de Poiana Stampei, în zona de munte a județului Suceava. Polițiștii ajunși la fața locului au găsit un microbuz răsturnat pe o parte, un om decedat și un altul în stare avansată de ebrietate. 

Al doilea, proprietarul mașinii, a afirmat că la volan s-a aflat consăteanul decedat

În urma cercetărilor, polițiștii de la Vatra Dornei au stabilit că bărbatul beat, proprietarul mașinii, a fost în mod cert la volan. 

Ioan Aciobăniței circula din direcția satului Dornișoara către satul Poiana Stampei și a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoutilitara răsturnându-se pe partea dreaptă a acesteia, pe partea carosabilă.

Decedatul s-a aflat în mod cert în dreapta față, din ce au constatat pompierii militari care l-au extras de sub mașina răsturnată pe de o parte dar și din restul datelor de anchetă pe de altă parte.

 Ioan Aciobăniței avea imensa alcoolemie de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore în arestul poliției județene.

Acest caz este primul din județul Suceava care ar intra sub incidența noii legi care stipulează clar închisoarea cu executare pentru șoferii care provoacă accidente mortale băuți, drogați sau fără permis de conducere.

Dacă va fi găsit vinovat, acest șofer nu poate scăpa cu o pedeapsă cu suspendare.   

Saptamanalul de Radauti