21/10/2024

Arest prelungit pentru un tânăr vicovean care a călcat în picioare legislația rutieră

Scris de Saptamanalul de Radauti


Judecătorii au prelungit cu încă 30 de zile arestul preventiv al unui tânăr în vârstă de 26 de ani, din Vicovu de Jos, care a provocat un accident în data de 25 iulie.

Accidentul în sine nu a fost unul grav dar tânărul de 26 de ani a comis un șir de infracțiuni rutiere și în plus era deja în stare de recidivă.

Inculpatul, Costică Calancea, a fost între timp și trimis în judecată în stare de arest preventiv.

Pe 25 iulie, în jurul orei 18.00, un autoturism Jaguar, condus de un tânăr de 21 de ani, a fost acroșat din spate de un Mercedes Benz.  În urma acestui impact, Jaguarul a ricoșat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un Audi condus regulamentar de o tânără în vârstă de 24 de ani.

Șoferul Mercedesului, Costică Calancea, care provocase accidentul pe fondul nepăstrării distanței regulamentare în mers, a fugit de la locul accidentului.

Inculpatul a fost depistat ulterior de polițiști și s-a constatat că nu are permis de conducere și era băut.

Vicoveanul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de ”conducere sub influența alcoolului”, ”conducere fără permis”, dar și pentru infracțiunea de părăsire a locului accidentului, infracțiuni pentru care va fi judecat acum.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au mai subliniat în dosar că tânărul a mai fost condamnat în anul 2022 la executarea unei pedepse de 1 an și 4 luni, tot pentru infracțiuni la regimul rutier, dar cu suspendare.

 

Saptamanalul de Radauti