21/12/2021

“Când iubești, dăruiești!”

Scris de Saptamanalul de Radauti


În contextul social actual, instituția școalară nu mai poate reprezenta în mod exclusiv spațiul în care se transmit și se primesc conținuturi, se vehiculează informații, se dezvoltă competențe și deprinderi necesare. Mai mult, școala dobândește statutul privilegiat de a dezvolta la copii competența morală, de a-i învăța pe viitorii adulți să fie oameni mai buni din perspectivă emoțională, oportunitatea de a le cultiva și consolida spiritul empatiei.

Campania “Când iubești, dăruiești!” desfășurată în cadrul Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi, se situează sub semnul generozității și al griji față de cei vulnerabili, față de cei care au nevoie de ajutor.
Campania nu s-ar fi putut desfășura fără implicarea activă și sinceră a celor trei actori ai actului educațional – copii, părinți și profesori. Activitatea desfășurată a avut în prim-plan bătrânii de la Centrul de Persoane Vârstnice din Rădăuți. La această activitate au fost implicate trei clase – clasa a V-a, cei mai tineri voluntari din școala noastră, sub îndrumarea doamnei diriginte Chelba Mirela, clasa a X-a E, sub îndrumarea doamnei diriginte Anton Elena și clasa a X-a G sub îndrumarea doamnei diriginte Popovici Angelica. La activitate au participat domnul director al colegiului, Puiu Adrian Nicolae și doamna director adjunct Lăzărescu Luminița.
Persoanelor vârstnice le-au fost oferite cadouti simbolice – alimente, dulciuri și fructe, gest care sperăm că a adus un plus de bucurie în pragul apropiatelor sărbători de iarnă.

„Cu ocazia Campaniei «Când primești, dăruiești», noi, elevii din clasa a X-a E, îndrumați de doamna dirigintă Anton Elena, am avut ocazia să învățăm o lecție foarte importantă, și anume lecția de a fi acolo. A fi acolo pentru cei care au nevoie de un zâmbet, de o îmbrățișare, de un gest frumos. În acest scop, am realizat, alături de părinții noștri, treizeci de cadouri, și ajutați de Moș Crăciun, le-am împărțit beneficiarilor de la Azilul de vârstnici din oraș. Pe lângă aceasta, am pregătit câteva colinde pentru a transmite bucuria Nașterii Domnului «bunicilor» care ne-au ascultat cu lacrimi în ochi și ne-au primit cu bucurie. În urma acestei vizite emoționante, am realizat că este important să dăruim cu iubire, și mai ales, să dăruim iubire.” ne-a relatat eleva Georgeana Olenici, din clasa a X-a E la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Saptamanalul de Radauti