23/07/2021

Zece focuri de armă, la Bilca, după cărăuși care introduceau în țară o cantitate mare de țigări

Scris de Florin Paiu


În cursul nopţii de joi spre vineri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență. Astfel, în jurul orei 02.40, polițiștii de frontieră au interceptat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interiorul țării, pe direcţia comunei Bilca.
După ce au efectuat somațiile legate prin voce, polițiștii au tras zece focuri de armă în plan vertical, însă nici unul dintre cărăuși nu s-a oprit, reușind să fugă pe teritoriul statului ucrainean.
Și în acest caz, s-a respectat tipicul celor precedente. Contrabandiști interceptați, țigări abandonate, însă cărăușii reușesc să dispară și, trecuți în Ucraina, sunt aproape sigur cu urma pierdută.
După ce au cercetat și monitorizat zona, polițiștii de la Sectorul de Frontieră Vicovu de Sus au constat că era vorba de un transport mare de țigări peste fășia verde. Coletele abandonate au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, unde a rezultat că era transportată cantitatea de aproape 24.000 de pachete de țigări, de proveniență duty-free, în valoare de peste 280.000 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru depistarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Florin Paiu