18/06/2021

Urmașul lui „Ștefan cel Mare” de la Dornești își duce crucea mai departe – a ajuns din nou în arest

Scris de Florin Paiu


„Urmașul lui Ștefan cel Mare” de la Dornești, bărbatul care refuză cu orice chip să se supună legilor din România și se urcă la volan fără a avea permis de conducere și fără a înmatricula mașina, având plăcuțele inscripționat cu numele său, a ajuns din nou în arestul poliției județene. El a comis aceleași infracțiuni pentru care a fost deja condamnat.
Cornel Cernoschi, în vârstă de 42 de ani, a ispășit opt luni de închisoare pentru aceleași infracțiuni (conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat) fiind eliberat la începutul acestui an. Bărbatul a mai fost prins de atunci la volan, cu aceeași mașină, cel puțin de două ori.

Ultima oară a fost prins la volan joi, 17 iunie, în jurul orei 20.00, când un echipaj de la Secția Rurală Gălănești, aflat în supraveghere trafic pe raza satului Costișa, comuna Frătăuții Noi, a dat din nou pe drumul din sat de mașina care nu are cum să nu atragă atenția.

Conducătorul auto s-a conformat semnalelor regulamentare de oprire și a oprit autovehiculului pe partea dreaptă a drumului comunal. Polițiștii l-au identificat la volanul autovehiculului pe Cornel Cernoschi, de 42 ani, din comuna Dornești, care a înmânat agenților de poliție mai multe documente xerox, declarând verbal faptul că nu deține documentele originale ale sale și nici ale autoturismului pe care îl conduce.

Bărbatul are permisul de conducere anulat iar mașina este radiată din circulație din anul 2018, au indicat bazele de date. Cornel Cernoschi susține că numerele cu numele său puse pe maşină sunt legale şi au fost emise de autorităţile „Statului paralel”, pe care el îl conduce „în calitate de împărat, domnitor, preşedinte, suveran, proletar.

Prin ordonanță, s-a dispus reținerea în arest a bărbatului, pentru comiterea cu caracter repetitiv a infracțiunilor de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți urmează să decidă ce măsuri va lua în continuare față de inculpat.

Suceveanul se revendică membru în organizaţia „Suveranilor”, care contestă orânduirea din România. Mişcarea se opune statului, indiferent de forma acestuia. Ideologia “suveranilor” este un amestec de credinţe în drepturile proprietarilor de pământuri, cu precepte din Biblie. Ideea principală a acestora este de a nu trăi sub controlul unui stat ce încearcă să controleze diverse aspecte din viaţa omului de rând. Radicalismul acestora îi face însă să intre cu mare uşurinţă sub sfera legilor penale.

El a devenit cunoscut după ce a revendicat în instanţă Moldova, pe motiv că ar fi urmaşul lui Ştefan cel Mare.
La prima încercare de a revendica Moldova, de la începutul anului 2010, suceveanul susţinea că a depus această cerere pe motiv că bunica lui i-a spus că este moştenitorul lui Ştefan cel Mare. De asemenea, el a invocat „testamentul în formă mistică” lăsat de domnitorul Moldovei. La vremea respectivă, bărbatul a refuzat să achite taxa de timbru necesară pentru deschiderea procesului tot pe considerente legate de nesupunerea faţă de legile din România.

Florin Paiu