03/01/2022

Urmărire pe străzile Sucevei după un rădăuțean beat la volan

Scris de Florin Paiu


Un bărbat din Rădăuți, care se deplasa la volanul unui autoturism spre Suceava, a atras atenția participanților la trafic încă din zona Dărmănești, un apel la 112 anunțând că șoferul unui autoturism Ford Focus, cu numere de Germania, care circulă de la Dărmănești spre Suceava se deplasează haotic, punând în pericol traficul rutier.
Autoturismul a fost reperat de polițiștii puși în alertă în zona centrală a municipiului Suceava, efectuând semnal de oprire.
Polițiștii au plecat în urmărire, șoferul continuându-și deplasarea, intrând de două ori pe străzi din municipiul Suceava cu accesul interzis sensului său de deplasare.
Șoferul urmărit a oprit ulterior într-o stație de autobuz.
La volan a fost identificat Valentin M., din municipiul Rădăuți, care mirosea a alcool. În urma verificării cu etilotestul a rezultat că acesta avea concentrația de 0,83 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus de polițiști la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat două probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.
Polițiștii au deschis dosar penal privind săvârșirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Florin Paiu