30/06/2021

Urmărire cu peripeții: un Audi plin cu țigări a intrat într-un microbuz, în timp ce fugea de polițiștii de frontieră

Scris de Saptamanalul de Radauti


Miercuri dimineață, la Vicovu de Sus, un șofer aflat la volanul unui autoturism marca Audi a intrat într-un microbuz și a rănit patru persoane. În jurul orei 6.00, lucrătorii din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Brodina şi Vicovu de Sus, în cooperare cu lucrători ai Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, au încercat să oprească pentru control autoturismul marca Audi.

Șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare și nici la somațiile polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză, fapt pentru care colegii noştri au procedat la urmărirea în trafic a autoturismului. Din cauza vitezei, într-o intersecţie aglomerată din Vicovu de Sus, autoturismul marca Audi a intrat în coliziune cu un microbuz înmatriculat în Ucraina. În momentul în care poliţiştii de frontieră au ajuns la faţa locului, şoferul autoturismului abandonase maşina, reuşind să fugă printre locuinţele din zonă”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Ca urmare a impactului, patru bărbaţi, trei dintre ei cu dublă cetăţenie română şi ucraineană, aflați în microbuz au fost răniți, motiv pentru care polițiștii de frontieră au chemat la fața locului mai multe echipaje medicale. Cei patru bărbați au primit îngrijiri la fața locului, dar au refuzat să fie transportați la spital.

În mașina care a provocat accidentul erau vizibile coletele cu țigări, motiv pentru care autoturismul marca Audi a fost dus la sediul Poliției de Frontieră din Vicovu de Sus, pentru ca marfa să fie inventariată. S-a constatat astfel că este vorba de 12.840 de pachete cu ţigări, în valoare totală de 150.228 de lei. Marfa a fost confiscată, iar autoturismul marca Audi, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, a fost indisponibilizat.

Polițiștii de frontieră încearcă să dea de urma șoferului contrabandist care a provocat accidentul și apoi a fugit.

Saptamanalul de Radauti