21/04/2024

Un tânăr din Suceava a fost împușcat de polițiști, la Botoșani, după o urmărire cu 61 de focuri de armă

Scris de Florin Paiu


În noaptea de sâmbătă spre duminică, la miezul nopții, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi- Biroul Rutier, în timp ce se aflau pe strada Lt. Andrei, din municipiul Dorohoi, au efectuat semnal de oprire unui autovehicul, al cărui conducător auto inițial s-a conformat, oprind autovehiculul, însă, în momentul în care polițiștii s-au apropiat de portieră, acesta a demarat în trombă.

Mașina era microbuz marca Mercedes Sprinter, care circula cu viteză din direcţia Dorohoi spre Botoşani.

După somațiile de oprire făcute în zadar s-au tras multiple focuri de armă.

Polițiștii au tras nu mai puțin de 61 de focuri de armă în încercarea de a oprit mașina suspectă. Multe din focuri au fost trase în plan vertical însă fugarul a ignorat toate somațiile și nu s-a oprit nici după ce s-a tras spre mașina.

Din păcate, cum nu aveau de unde ști cine este tânărul și ce transportă, s-a ajuns și la gloanțe trase spre mașină

Cel puțin 10 dintre gloanțele trase au atins mașina. Două gloanţe l-au lovit pe tânărul de la volan.

„Au fost executate mai multe focuri, atât de avertisment, cât şi spre autovehicul. Conducătorul acestuia a fost rănit”, a transmis oficial IPJ Botoşani.

Suceveanul nu a oprit la semnal pentru că efectua un transport de butelii cu agent refrigerant aduse din Ucraina. Așadar, riscul a fost mare și  multiplu.

„În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului au fost identificate 93 de butelii cu agent refrigerant, de proveniență Ucraina, fără documente.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă calificată și vătămare corporală din culpă”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Tânărul în vârstă de 25 de ani a fost transportat la Urgenţe, la Botoșani, de unde a fost dus direct în sala de operaţii.

El avea două gloanțe în abdomen.

La examinare s-a constatat că unul dintre gloanțe a penetrat organele interne ale tânărului.

Suceveanul a fost operat de urgență, fiind în stare stabilă dar gravă.

Florin Paiu