16/05/2021

Un șofer pericol public în trafic a făcut circ cu polițiștii și la Spitalul Rădăuți

Scris de Florin Paiu


Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Gălănești, a ajuns în arestul poliției județene, reținut 24 de ore pentru ultraj și pus sub acuzare și pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă, în jurul orei 14.00,  polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au fost sesizați cu privire la faptul că șoferul unui Mercedes cu numere roșii s-a deplasat în mod haotic în trafic și a intrat cu mașina într-un copac, fiind în vădită stare de ebrietate. Apelul la 112 a venit de la un alt participant la trafic.

Cu ocazia deplasării la locul indicat de apelant, respectiv pe DN 2 H din comuna Gălănești, în apropierea căii ferate, a fost identificat un autoturism marca Mercedes C Class, intrat în șanțul de pe marginea drumului, avariat. În autoturismul în cauză nu se afla nici o persoană și nici în zona din proximitate.

Un alt șofer le-a relatat polițiștilor că în timp ce rula la volanul mașinii sale pe raza comunei Vicovu de Jos a observat cum șoferul Mercedesul iese de pe o stradă secundară în fața sa fără să se asigure. Șoferul respectiv a mai precizat că cel de la volanul Mercedes-ului rula în mod haotic, astfel că l-a claxonat pentru a-l avertiza.

Conducătorul autoturismului marca Mercedes a oprit pe partea dreaptă, a coborât din auto și a început să facă gesturi amenințătoare, fiind în mod evident beat, motiv pentru care apelantul a plecat de la fața locului, pentru a evita un conflict.

Ulterior, același șofer s-a urcat la volan și a plecat după cel care îl claxonase.

În timpul acestei urmăriri, la Gălănești, șoferul Mercedesului a pierdut controlul asupra mașinii, aceasta lovind un copac și oprindu-se în șanț.

Inițial, șoferul suspect a părăsit mașina, după care a revenit, când polițiștii erau deja la fața locului. Polițiștii au stabilit în scurt timp că este vorba de un localnic de 41 de ani, din Gălănești, Dumitru Ș, care a recunoscut că el a condus Mercedesul.

Polițiștii i-au cerut acestuia să sufle în etilotest, însă bărbatul a refuzat.

Pe timpul deplasării cât și la sediul Poliței Municipiului Rădăuți, bărbatul s-a manifestat agresiv față de polițiști, amenințându-i și proferând injurii la adresa acestora. De asemenea a început să se manifeste violent și fizic, fiind necesară încătușarea acestuia. Circul a continuat și la Spitalul municipal Rădăuți, unde bărbatul a fost condus pentru recoltarea de probe biologice. Aici au ajuns și echipaje de la Poliția municipiului Rădăuți, în sprijinul colegilor de la Gălănești. 

La Spitalul Rădăuți, bărbatul ar fi încercat în mod repetat să plece și l-a împins pe unul dintre agenții de la Compartimentul Rutier Rădăuți venit în sprijinul colegilor de la Gălănești.

Polițiștii au sesizat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, reclamând comiterea faptei de ultraj. Procurorul a decis, după cercetări, extinderea urmării penale pentru ultraj, astfel că bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost introdus în arestul poliției județene, în baza ordonanței pentru 24 de ore.    

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Florin Paiu