15/01/2021

Un șofer beat și fără permis a intrat cu mașina în poarta unei gospodării, în timp ce fugea de polițiști

Scris de Florin Paiu


Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Vicovu de Sus, a ajuns în arestul poliției județene după ce s-a urcat la volanul unei mașini deși era beat și are permisul de conducere suspendat și s-a mai și angrenat într-o acțiune de urmărire, ajungând cu autoturismul în poarta unei gospodării de la Bivolărie. Din fericire, șoferul pericol public nu a făcut victime.

Luni, 11 ianuarie 2020, în jur de 18.40, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Ștefan cel Mare, pe raza localității Bivolărie, au observat circulând pe direcţia dinspre Vicovu de Jos spre comuna Putna, au autoturism marca Toyota, cu numere de Irlanda. Șoferul nu a oprit la semnal, depășind în viteză mai multe mașini de pe sensul său de mers. În scurt timp, mașina condusă de șoferul beat a derapat și a intrat în poarta unei gospodării pe care a distrus-o. Acolo, fugarul a fost încătușat de polițiști.

S-a stabilit că este vorba de Constantin Marinel G., de 39 de ani, cu domiciliul în orașul Vicovu de Sus. Baza de date a indicat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat. Bărbatul mirosea a alcool iar aparatul alcooltest a indicat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate două mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Vicoveanul a fost amendat și pentru lipsă documente, ITP expirată și poliță RCA expirată.

Pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, inculpatul a fost introdus în arestul poliției județene, reținut 24 de ore.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți va decide ce măsuri vor fi luate mai departe în acest caz și măsurile restrictive care se impun.

Florin Paiu