04/01/2023

Un piroman arestat pentru incendieri de mașini la Rădăuți, un al doilea căutat

Scris de Saptamanalul de Radauti


Incendierile de mașini sunt problema finalului de an 2022 și început de an 2023 pentru polițiștii judiciariști de la Rădăuți și pentru procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Dacă în unul dintre cazuri speța a fost clară, fiind vorba de un fiu cu probleme psihice care a incendiat mașinile părinților, al doilea rămâne foarte delicat. Polițiștii caută un piroman care a incendiat mașina unui preot și încă o mașină, acum câteva luni de zile.

Din informațiile pe care le avem, anchetatorii au o serie de date și despre acest al doilea autor, dar ancheta este complexă și are nevoie și de probatoriu.

O mare problemă este legată de camerele video din municipiul Rădăuți, în număr redus și de calitate foarte slabă

La primele ore ale dimineții de luni 26 decembrie, două autoturisme au fost distruse prin incendiere intenționată la Rădăuți.

Cele două mașini, un Mercedes C208 și un Peugeot 308, au fost distruse în totalitate. În pericol a fost și un imobil din apropiere. Ancheta din acest caz nu a fost foarte complicată.

Dominic B., în vârstă de 32 de ani, fiul proprietarilor, a fost găsit de polițiști cu o geacă care avea urme și miros de benzină. Tânărul era băut și le-a spus polițiștilor că s-a certat cu mama sa, cu tatăl vitreg și cu bunica sa. Acesta era foarte agitat și a recunoscut că a pus focul.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de distrugere prin incendiere, dar și pentru amenințare, ulterior fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, măsură stabilită de Judecătoria Rădăuți și menținută și de Tribunalul Suceava.  

Anterior, tânărul a fost internat în câteva rânduri la secția Psihiatrie.

Înainte de Crăciun, pe 22 decembrie, mașina unui preot care slujește în municipiul Rădăuți a fost incendiată de o mână criminală în plină noapteEste vorba de un Mercedes Cobra al preotului Iustin Calancea, de la Biserica ”Sf. Mihail și Gavril”, din cartierul Obor. Preotul este colecționar de mașini retro și se pregătea să restaureze acest Mercedes evaluat la 5.000 de euro.

Autorul a spart un geam lateral al mașinii și a aruncat un material inflamabil în interior.

În acest caz, autorul nu este pus sub acuzare. Informațiile pe surse sunt că autorul ar fi un piroman care a mai comis cel puțin o faptă și care ar putea să mai încerce să acționeze. Alarma rămâne așadar una majoră.

Saptamanalul de Radauti