23/02/2023

Trist, foarte trist – al treilea copil care moare într-un accident petrecut recent pe raza județului

Scris de Saptamanalul de Radauti


Zece oameni au murit deja în accidentele rutiere petrecute în județul Suceava de la începutul acestui an. Trist este că printre ultimele victime se află și trei copii.

Ultimul accident cu final tragic în care și-a pierdut viața unui copil s-a produs în după-amiaza zilei de 22 februarie, pe raza orașului Liteni.

Din cercetările poliției rezultă că în jurul orei 16.30, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Liteni, în timp ce conducea un autoturism VW, pe strada Siliștei, din direcția de la Liteni spre satul Siliștea, a acroșat un localnic în vârstă de 8 ani, care a încercat să traverseze strada prin loc nemarcat și fără a se asigura. Andrei a fost preluat de la fața locului de o ambulanță SMURD și transportat în stare gravă la Spitalul Județean Suceava. Din păcate, minorul nu a mai putut fi salvat iar în jurul orei 19.00 a decedat.

Șoferul implicat în accident a fost verificat cu etilotestul și nu era băut.

Ancheta poliției va continua privind infracțiunea de ucidere din culpă. 

La finele săptămânii trecute, un minor în vârstă de 15 ani a fost accidentat mortal de o mașină în timp ce se plimba cu rolele, pe raza comunei Slatina. Accidentul a avut loc sâmbătă, după lăsarea întunericului.

Minorul se deplasa pe drumul public fără a avea vreun element reflectorizant care, poate, i-ar fi salvat viață.  Tot la finele săptămânii trecute a decedat și fetița în vârstă de 3 ani implicată în accidentul de la trecerea la nivel cu calea ferată dintre Salcea și Prelipca, unde o mașină a fost lovită în plin de trenul care circula de la București spre Suceava. În același accident au murit și mama fetiței și mătușa mamei. Singurul supraviețuitor al accidentului este un copil în vârstă de 1 an și 2 luni, care se afla pe bancheta din spate a mașinii, în scaunul pentru bebeluși.  

Saptamanalul de Radauti