19/07/2021

Tată arestat de judecătorii rădăuțeni pentru că și-ar fi violat fiica de la 9 ani

Scris de Florin Paiu


Magistrații de la Rădăuți au luat măsuri într-un caz de viol absolut șocant, un bărbat fiind arestat pentru viol în formă continuată față de fiica sa. Violurile s-ar fi petrecut pe când copila avea 9 ani, timp de patru ani.

Tatăl este pus sub acuzare pentru cel puțin 16 acte materiale de viol.
„În cauza de faţă există probe din care rezultă faptul că în perioada 2017-2021, cu o frecvenţă de aproximativ 4 acte materiale/an, în baza aceleiași rezoluții infracționale, prin constrângere, punerea în imposibilitatea de a-și exprima voința sau profitând de această stare, inculpatul C.I. a întreținut raporturi sexuale normale, în repetate rânduri cu fiica sa minoră în vârstă de 13 ani, în perioada în care aceasta avea vârsta cuprinsă între 9 şi respectiv 13 ani, victimă minoră care se afla în îngrijirea și educarea inculpatului, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate datorită vârstei și faptului că locuia împreună cu tatăl ei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.
În urma propunerii formulate de procurorii, Judecătoria Rădăuți a dispus, duminică, 18 iulie, arestarea inculpatului, pentru 30 de zile.
„Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale. Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie a inculpatului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Florin Paiu