24/06/2021

TARSIN Rădăuți noul partener al Primăriei pentru sprijinirea echipei de fotbal CSM Bucovina Rădăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a ajuns la un acord cu Cornel Lucescu, proprietarul firmei Tarsin, pentru susținerea echipei de fotbal CSM „Bucovina” Rădăuți. Acordul vine după ce interimatul la conducerea CSM „Bucovina” a fost preluat de către profesorul Radu Munteanu, iar fostul jucător cu atribuții de antrenor, Iulian Ionesi, a anunțat pe facebook că preferă să rămână simplu jucător. În aceste condiții, primarul Loghin a anunțat modificarea completă a conducerii secției de fotbal.

Am plăcerea să vi-l prezint pe noul președinte de onoare al clubului nostru. Domnul Cornel Lucescu este un mare iubitor de sport, a ajutat sportivi din Rădăuți de la mai multe discipline sportive, și de aceea ne bucurăm să-l avem alături de noi în acest proiect. De asemenea, vă pot anunța că noul președinte al secției de fotbal este domnul Manuel Costache, vicepreședinte este domnul Beniamin Lucescu, domnul Vichentie Popescu este director sportiv iar domnul Radu Teleagă este delegatul echipei.
Pentru că domnul Cornel Lucescu a insistat să avem un antrenor cu licență, iar domnul Ionesi, căruia îi mulțumim pentru ce a făcut până acum, a anunțat că vrea să renunțe, vă putem prezenta și noul antrenor al echipei, respectiv domnul Florin Cristescu. Acesta va fi ajutat pe banca tehnică de Ionel Lavric, Cristian Butnariu și Ionuț Plămadă, acesta din urmă va continua însă și ca jucător
”, a spus primarul Bogdan Loghin.

Florin Cristescu a renunțat la Foresta Suceava, pentru CSM Bucovina Rădăuți

Bucovina Rădăuți i-a găsit rapid înlocuitor lui Iulian Ionesi, care anunța pe Facebook, în urmă cu câteva zile, că nu va mai continua pe banca tehnică a formației cu care a participat sezonul trecut la barajul pentru promovarea în eșalonul al doilea.

Noul antrenor principal al echipei este Florin Cristescu, un tehnician bine cunoscut de iubitorii fotbalului sucevean, care în ultimii trei ani a îndeplinit diferite funcții tehnice în cadrul grupării Foresta. Fostul căpitan din perioada de glorie a CSM Suceava a fost ofertat inițial să-l înlocuiască pe sârbul Ivan Gvozdenovic pe Areni, de aceea plecarea sa la Rădăuți constituie o mică surpriză.

Am avut o înțelegere verbală cu Foresta de ceva vreme, însă în urmă cu o săptămână am avut o întâlnire cu domnul Cornel Lucescu, de la Tarsin, care mi-a explicat în amănunt ce se dorește și ce vor să facă la Rădăuți. M-a convins cu argumente să merg la Bucovina și sper că am luat cea mai bună decizie. Am semnat un contract pe doi ani în cadrul unui proiect nou, scopul nostru fiind acela de a crea o echipă competitivă cu care să facem performanță, bazându-ne pe jucători din județul Suceava. Reunirea lotului am programat-o pentru data de 5 iulie”, a declarat antrenorul în vârstă de 60 de ani.

În conferința de presă în care a fost prezentată noua conducere a secției de fotbal, directorul CSM „Bucovina” Rădăuți, Radu Munteanu a anunțat că în primă fază se va colabora cu grupele de copii și juniori ale CSȘ Rădăuți, antrenați de Viorel Stoica , Cenizia Rădăuți, pregătiți de Adrian Levitchi și cu micii fotbaliști de la Vicov coordonați de profesorul Dimitrie Bîru.

Saptamanalul de Radauti