07/09/2023

Tânărul implicat în accidentul mortal de la Frătăuți a fost reținut în arest

Scris de Saptamanalul de Radauti


Tânărul care conducea un Audi A 6 și a intrat violent în autoturismul Dacia Solenza în care se aflau doi vârstnici, soț si soție, miercuri, la Frătăuții Vechi, a fost reținut în arest pentru 24 de ore de către polițiștii de la Rădăuți.  

Asta în condițiile în care ancheta echipei operative de la Poliția municipiului indică, din primele cercetări, că vinovăția aparține șoferului în vârstă de 23 de ani al autoturismului Audi A 6.

Accidentul s-a produs în timp ce autoturismul Audi se afla în depășirea Daciei Solenza din fața sa. 

Șoferul Daciei, Constantin Cucoș, în vârstă de 78 de ani, localnic din Frătăuții Vechi, vira premergător accidentului la stânga spre un drum adiacent. A fost momentul în care Dacia a fost lovită violent în portierele din stânga, în timp ce autoturismul Audi a ieșit în decor și s-a izbit în gardul unei case. 

Din cercetările poliției rezultă faptul că vinovăția producerii evenimentului aparține șoferului autoturismului Audi A6, care, pe fondul vitezei excesive, nu a respectat regulile privind manevra de depășire prin dreapta a vehiculului din față care își schimbă direcția de mers spre stânga.

Daniel Galan, din Bilca, a fost audiat în calitate de suspect pentru ucidere din culpă și reținut în arest pentru 24 de ore. 

Ancheta continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. 

Reamintim că în urma accidentului de miercuri, ora 10.45, de pe raza comunei Frătăuții vechi, șoferul în vârstă de 78 de ani al Daciei a murit iar soția sa, în vârstă de 75 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral grav, fiind internată la Spitalul Județean Suceava.   

Saptamanalul de Radauti