13/02/2021

Tânăr în arest după ce a depășit pe linia continuă, fiind beat și cu permisul suspendat

Scris de Florin Paiu


Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Brodina, a ajuns în arestul poliției județene, reținut 24 de ore, pentru două infracțiuni la regimul rutier, după ce a atras atenția unui echipaj de poliție printr-o depășire pe linia continuă. După ce tânărul respectiv a fost identificat s-a stabilit că era băut și figura cu permisul de conducere reținut.

Miercuri, 10 februarie, în jur de ora 15.40, un echipaj de la Poliția orașului Vicovu de Sus, aflat în activitate de supraveghere a traficului pe strada Calea Bucovinei din localitate, a observat în trafic autoturismul marca VW, al cărui șofer a efectuat manevra de depășire a altui autoturism, încălcând marcajul longitudinal continuu.La volan a fost identificat Dan M., în vârstă de 21 ani, din comuna Brodina, care figurează în baza de date cu permisul de conducere ”cu restricții-reținut”. Tânărul mirosea și a alcool iar etilotestul a indicat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Tânărul a fost amendat pentru depășirea interzisă și pus sub acuzare penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”. Miercuri seară, tânărul a fost introdus în arestul poliției județene, în baza ordonanței pentru 24 de ore.

Florin Paiu